Turcan: Companiile din România au înregistrat 309.000 de noi locuri de muncă, în primele zece luni

Scris de Cristina Bursuc, 06 noiembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Companiile din România au înregistrat 309.000 de noi locuri de muncă în primele zece luni ale anului, cu aproape 10.000 mai multe decât în tot anul trecut, a scris, miercuri, pe Facebook, ministrul interimar al Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

„Deci locuri de muncă există în România, iar acest rezultat se datorează în mare parte şi măsurilor luate de la începutul pandemiei, pentru susţinerea pieţei muncii. În toată perioada crizei sanitare au fost alocaţi 7,72 miliarde lei pentru a ajuta companiile şi în acest fel am protejat 1,4 milioane de locuri de muncă. În acelaşi timp, am reluat în toată ţara organizarea burselor de locuri de muncă, pentru a ajuta companiile să ajungă mai uşor la oamenii care au nevoie de locuri de muncă, am majorat considerabil stimulentul pentru părinţii care se întorc la muncă în primele 6 luni de viaţă ale copilului (de la 650 de lei la 1.500 de lei), completăm veniturile persoanelor vulnerabile care se angajează, prin acordarea ajutorului social încă 6 luni după angajare, şi facem verificări pentru prevenirea muncii la negru. Toate aceste măsuri au contribuit la crearea de noi locuri de muncă, însă acum cea mai mare provocare pentru piaţa muncii o reprezintă numărul insuficient de angajaţi, fără de care companiile nu îşi pot desfăşura în mod corespunzător activitatea”, a precizat Turcan.

Pentru a sprijini angajatorii să acopere această lipsă a forţei de muncă, Guvernul va majora anul viitor numărul de avize acordate muncitorilor străini la 100.000 de lucrători. „Acest lucru nu înseamnă că 100.000 de lucrători vor veni în România, ci că dăm posibilitatea tuturor angajatorilor din ţară să apeleze la resursă umană din străinătate, dacă nu găsesc angajaţi români, astfel încât afacerile lor să nu intre în blocaj. Amintesc că, în acest an, contingentul de 25.000 angajaţi stabilit iniţial a fost dublat la un număr de 50.000 de muncitori tocmai pentru a suplini lipsa de angajaţi cu care se confruntă companiile”, a subliniat ministrul Muncii.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517