Image 1
Image 2

Tunderea gardului viu din cartiere se confundă cu mutilarea

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“M-am bucurat când am privit pe geam şi am văzut că se face întreţinerea gardului viu din cartier – spunea deunăzi Feher Aladar, cititor al ziarului nostru. Aveam senzaţia că vine primăvara. Bucuria mi-a fost de scurtă durată.

La câteva ore după ce a amuţit zgomotul produs de drujbă, am coborât în stradă. Am rămas surprins neplăcut. Scula folosită pentru tunderea gardului viu mai mult rupe decât taie. Cu alte cuvinte, tăietura nu este tăietură, ci un soi de distrugere a lemnului, de fărâmiţare. Cu siguranţă folosirea drujbei dă mai multă productivitate, dar presupun că pierderea este pentru arbuştii respectivi, dar şi pentru noi, cetăţenii. Rănile rămase sunt mult prea mari în comparaţie cu cele produse de o foarfecă profesională, folosită de un om priceput.

Cei care nu cred spusele mele pot să se convingă în teren. Roadele muncii se văd atât în cartierul Micro 15, cât şi în Micro 16. Efortul făcut de muncitori mă făcea să cred că ei chiar pun suflet în activitatea pe care o desfăşoară, nu doar că execută un ordin dat, dar receptat cu siguranţă greşit.
Cred că firma care execută această activitate întocmeşte o situaţie de lucrări, care se propune spre decontare. Înainte de decontare, un specialist dendrolog presupun că ar trebui să facă o evaluare a calităţii prestaţiei şi plata să se facă nu doar cantitativ. Dacă eu aş avea putere de decizie, cu siguranţă mi-aş propune să recuperez eventualele pagube pe care le poate produce o drujbă mânuită neprofesional”.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with