Tunderea gardului viu din cartiere se confundă cu mutilarea | Informaţia Zilei

Tunderea gardului viu din cartiere se confundă cu mutilarea

Scris de Ioan Aniţaş, 29 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

„M-am bucurat când am privit pe geam şi am văzut că se face întreţinerea gardului viu din cartier – spunea deunăzi Feher Aladar, cititor al ziarului nostru. Aveam senzaţia că vine primăvara. Bucuria mi-a fost de scurtă durată.

La câteva ore după ce a amuţit zgomotul produs de drujbă, am coborât în stradă. Am rămas surprins neplăcut. Scula folosită pentru tunderea gardului viu mai mult rupe decât taie. Cu alte cuvinte, tăietura nu este tăietură, ci un soi de distrugere a lemnului, de fărâmiţare. Cu siguranţă folosirea drujbei dă mai multă productivitate, dar presupun că pierderea este pentru arbuştii respectivi, dar şi pentru noi, cetăţenii. Rănile rămase sunt mult prea mari în comparaţie cu cele produse de o foarfecă profesională, folosită de un om priceput.

Cei care nu cred spusele mele pot să se convingă în teren. Roadele muncii se văd atât în cartierul Micro 15, cât şi în Micro 16. Efortul făcut de muncitori mă făcea să cred că ei chiar pun suflet în activitatea pe care o desfăşoară, nu doar că execută un ordin dat, dar receptat cu siguranţă greşit.
Cred că firma care execută această activitate întocmeşte o situaţie de lucrări, care se propune spre decontare. Înainte de decontare, un specialist dendrolog presupun că ar trebui să facă o evaluare a calităţii prestaţiei şi plata să se facă nu doar cantitativ. Dacă eu aş avea putere de decizie, cu siguranţă mi-aş propune să recuperez eventualele pagube pe care le poate produce o drujbă mânuită neprofesional”.

Abonează-te acum Online!
  1. ulpius a spus: 30 ianuarie 2020, ora 07:18

    HBC, cei de la Florisal fac arbuştilor ceeace faci matale limbii române .

  2. HBC a spus: 29 ianuarie 2020, ora 19:29

    COPACII SUNT MUTILATE , AMPUTATE NU TUNSE IN CARPATI II
    NU LASA NICI O SANSA CA COPACUL SA AIBA UN ARBOR SANATOS LA VARA

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517