Image 1
Image 2

Tudor Gheorghe schimbă formatul spectacolelor sale pentru atragerea tinerilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Rapsodul Tudor Gheorghe și-a propus să schimbe formatul spectacolelor sale din punct de vedere muzical pentru atragerea tinerilor, așa cum va proceda în spectacolul “Îndrăgostiți fără noroc” pe care îl va prezenta pe 8 și 9 martie la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova.

Claudia Gorun, secretar artistic al Teatrului Național din Craiova, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că maestrul a ales să schimbe partea muzicală după ce a ascultat hiturile de la radio, melodii care strâng 14-18 milioane de vizualizări pe youtube, și a ajuns la concluzia că vrea “să-i prindă cumva în plasă pe tineri, pe cei din noua generație, să le vorbească altfel”.

“Și atunci, alături de Marius Hristescu, orchestratorul și dirijorul spectacolelor maestrului Tudor Gheorghe, a venit cu ideea de a combina (n.red.: în noul său spectacol) sunetul cald al oboiului, flautului și clarinetului cu chitara electrică, chitara bass și pianul. Ce se va întâmpla, vom vedea pe scena Naționalului craiovean pe 8 și 9 martie, de la ora 19.00”, a spus Claudia Gorun.

Despre spectacolul “Îndrăgostiți fără noroc”, Claudia Gorun a afirmat că este unul electrizant, “inspirat de iubire”.

“Anul trecut a avut un spectacol care s-a numit “Declarație de dragoste”. Vrea să rămână în zona dragostei și e un spectacol despre care putem vorbi din două puncte de vedere. Spectacolele maestrului Tudor Gheorghe cu care suntem obișnuiți sunt spectacole în care muzica se armonizează cu versurile. Știm că dumnealui își construiește spectacole în jurul poeziei, același lucru îl va face și de această dată”, a spus Gorun.

Potrivit acesteia, spectacolul este creat în jurul ideii de dragoste, după versuri ale lui Romulus Vulpescu — cu care se va deschide spectacolul, Grigore Vieru, Mircea Micu, Alexandru Macedonski, Tudor Arghezi și se încheie cu versuri de Adrian Păunescu.

Tudor Gheorghe afirmă, potrivit site-ului Naționalului craiovean, că pentru acest spectacol “a ales din poezia română toată tristețea îndrăgostiților”.

‘Mi-am permis să trec cu lejeritate de la cântecele pentru copii la folclorul de bună calitate, de la muzica ușoară din perioada interbelică la poezia plină de umor și de sarcasm a domnului Caragiale, de la umorul special al lui Marin Sorescu la poezia sensibilă a lui Grigore Vieru până la poezia lui Adrian Păunescu. Acum revin cu un spectacol de o candoare și de o frumusețe poetică unică! Am ales din poezia română toată tristețea îndrăgostiților. Am selectat de la Romulus Vulpescu sau Mihai Beniuc până la Alexandru Macedonski, Mircea Micu sau Adrian Păunescu. Atunci când am întâlnit o poezie mai frumoasă decât cea pe care am scris-o eu, am preferat să o cânt pe cea frumoasă, n-am avut orgolii de poet!’, spune Tudor Gheorghe.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Centrul Civic Satu Mare

IFPLUS CENTRUL CIVIC SATU MARE

Satu Mare: Armonia dintre oraș și natură în Centrul Civic, o viziune a arhitectului Nicolae Porumbescu

Orașul Satu Mare se mândrește cu un simbol emblematic: turnul de 97 de metri al Palatului Administrativ. Această capodoperă arhitecturală este creația profesorului Nicolae Porumbescu, un nume de referință în arhitectura românească, responsabil și pentru alte clădiri remarcabile precum palatele de cultură din Suceava și Baia Mare.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now