Trusoul pentru nou-nascuti si alocatia pentru prima nastere nu se mai acorda din 3 iulie 2010

Scris de Ioana Vladimirescu, 21 iunie 2011 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Marti dimineata am fost contactati la redactie de un cititor al ziarului nostru care ne cerea sprijinul in urmatoarea problema:

“Sotia mea a nascut in urma cu doua luni de zile si nu stiu de ce nu beneficiaza de acel premiu care se da la nastere, 200 de lei parca. M-ar interesa si pe mine daca se mai dau acei bani sau nu”.

Am luat legatura cu Daniela Cernesteanu, director executiv al Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Satu Mare, pentru a-l lamuri in aceasta problema. Potrivit interlocutoarei, “incepand cu 3 iulie 2010, conform Legii nr. 118, trusoul pentru nou nascuti care era in valoare de 150 de lei nu se mai acorda. Totodata, prin reglementarile in vigoare, nu se mai acorda nici alocatia de prima nastere care avea valoarea de 230 lei”.

Prin urmare, de la nastere pana la varsta de doi ani copilul beneficiaza de alocatie de stat in valoare de 200 lei lunar si parintele de indemnizatie pentru cresterea copilului.

Abonează-te acum Online!
  1. Trusoul bebelusului _primarie 2013 a spus: 18 octombrie 2013, ora 10:59

    […] Nu se mai acorda de mult timp asa ceva! Dosarul se depunea cand se dadea in acelasi loc cu cel pentru alocatie. Si nu era 200 de euro!!!Era 150 lei si o prima de nastere de 230 lei. Uite aici informatii: Trusoul pentru nou-nascuti si alocatia pentru prima nastere nu se mai acorda din 3 iulie 2010 | Info… […]

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.