17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Tribunalul Botoşani ar fi respins cererea CJ Satu Mare de denunţare a contractului de reabilitare a drumului Amaţi

Scris de Ioan Aniţaş, 05 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La recenta şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Satu Mare, la punctul diverse, printre alte probleme s-a discutat inclusiv despre soarta drumului judeţean Satu Mare – Amaţi – Homoroade – Răteşti. Nu se cunoştea la momentul respectiv decizia Tribunalului Botoşani cu privire la denunţarea contractului încheiat cu executantul TehnicAsist a lucrării de modernizare a acestei căi de comunicaţii.

S-au emis în acel moment două ipoteze privind această lucrare – posibilitatea continuării lucrărilor sau necesitatea unei noi licitaţii, demers care ar prelungi termenul de finalizare poate cu încă doi ani.

Potrivit unor surse, Tribunalul Botoşani ar fi respins cererea Consiliului Judeţean Satu Mare de denunţare a contractului de reabilitare a drumului judeţean DJ 193A, acţiunea fiind considerată tardivă.

Lucrurile s-ar putea eventual limpezi în aproximativ 7 zile, iar în condiţiile în care instanţa de judecată nu dispune altfel, teoretic executantul ar avea obligaţia să continue lucrarea, chiar dacă este în insolvenţă.

În cazul în care instanţa de judecată decide revenirea drumului la Consiliul judeţean Satu Mare începe un nou calvar – relicitarea lucrării. Până atunci, Consiliul Judeţean Satu Mare a solicitat expertizarea drumului cu scopul de a se confirma ceea ce s-a făcut până acum.

Situaţia este presantă, dar mai ales stresantă pentru sătmărenii care circulă pe acest drum, dar şi pentru persoanele care locuiesc în vecinătatea lui.

După cum ne-a spus Ioan Rus, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, odată cu executarea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii, drumul a devenit circulabil, numai că norii de praf persistă. Interlocutorul nostru susţine că nu sunt puţini şoferii care ignoră vitexa maximă de circulaţie impusă prin indicatoare, situaţie în care praful este greu de suportat.

Grăbiţi, aceşti şoferi calcă pedala de acceleraţie, spre mâhnirea celor care înghit praf.

Interlocutorul nostru susţine că se caută soluţii menite a reduce cantităţile de praf care se ridică. Dacă toate lucrurile vor merge bine, nu este exclus ca săptămâna viitoare să înceapă procedurile menite a elimina în bună parte emisiile de praf.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.