10.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Pataki Csaba, Gabriel Zetea, Adrian Albu. Titlul emisiunii: Premierul anunţă că bugetarii vor merge în şomaj tehnic.(reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici , invitaţi: Călin Durla, Ecaterina Andronescu, Maria Reiz, Claudiu Mondici . Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu şcoala? (reluare) 03.30 Spectacol de teatru 04.47 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 06.00 Portret de artist 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Pataki Csaba, Gabriel Zetea, Adrian Albu. Titlul emisiunii: Premierul anunţă că bugetarii vor merge în şomaj tehnic.(reluare) 09.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Eugeniu Avram. 10.30 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 11.20 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Dăruieşte şi primeşti. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici , invitaţi: Călin Durla, Ecaterina Andronescu, Maria Reiz, Claudiu Mondici . Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu şcoala? (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Pataki Csaba, Gabriel Zetea, Adrian Albu. Titlul emisiunii: Premierul anunţă că bugetarii vor merge în şomaj tehnic.(reluare) 15.40 Teleshopping 16.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 17.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Dumuţa. Titlul emisiunii: Zootehnia şi implicaţiile Coronavirusului. 18.00 Audienţe în direct, cu Victor Constantinovici (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct Victor Constantinovici (reluare)

Tribunalul Botoşani ar fi respins cererea CJ Satu Mare de denunţare a contractului de reabilitare a drumului Amaţi

Scris de Ioan Aniţaş, 05 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La recenta şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Satu Mare, la punctul diverse, printre alte probleme s-a discutat inclusiv despre soarta drumului judeţean Satu Mare – Amaţi – Homoroade – Răteşti. Nu se cunoştea la momentul respectiv decizia Tribunalului Botoşani cu privire la denunţarea contractului încheiat cu executantul TehnicAsist a lucrării de modernizare a acestei căi de comunicaţii.

S-au emis în acel moment două ipoteze privind această lucrare – posibilitatea continuării lucrărilor sau necesitatea unei noi licitaţii, demers care ar prelungi termenul de finalizare poate cu încă doi ani.

Potrivit unor surse, Tribunalul Botoşani ar fi respins cererea Consiliului Judeţean Satu Mare de denunţare a contractului de reabilitare a drumului judeţean DJ 193A, acţiunea fiind considerată tardivă.

Lucrurile s-ar putea eventual limpezi în aproximativ 7 zile, iar în condiţiile în care instanţa de judecată nu dispune altfel, teoretic executantul ar avea obligaţia să continue lucrarea, chiar dacă este în insolvenţă.

În cazul în care instanţa de judecată decide revenirea drumului la Consiliul judeţean Satu Mare începe un nou calvar – relicitarea lucrării. Până atunci, Consiliul Judeţean Satu Mare a solicitat expertizarea drumului cu scopul de a se confirma ceea ce s-a făcut până acum.

Situaţia este presantă, dar mai ales stresantă pentru sătmărenii care circulă pe acest drum, dar şi pentru persoanele care locuiesc în vecinătatea lui.

După cum ne-a spus Ioan Rus, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, odată cu executarea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii, drumul a devenit circulabil, numai că norii de praf persistă. Interlocutorul nostru susţine că nu sunt puţini şoferii care ignoră vitexa maximă de circulaţie impusă prin indicatoare, situaţie în care praful este greu de suportat.

Grăbiţi, aceşti şoferi calcă pedala de acceleraţie, spre mâhnirea celor care înghit praf.

Interlocutorul nostru susţine că se caută soluţii menite a reduce cantităţile de praf care se ridică. Dacă toate lucrurile vor merge bine, nu este exclus ca săptămâna viitoare să înceapă procedurile menite a elimina în bună parte emisiile de praf.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.