Domeniul culinar, vine în 2014 cu un val de trenduri pe care nu trebuie să le ratezi. Iată câteva dintre acestea.
Ambalaje eco
Înainte să ne putem bucura de un produs, ne lovim de ambalaj. În 2014 producătorii şi-au propus să se gândească mai mult la înveliş, care să fie cât mai prietenos cu mediul. Această modă s-a introdus deja în Brazilia unde se vând burgeri cu ambalaj comestibil.
Inspiraţie din bucătăriile lumii
Condimentele şi mirodenile vor fi foarte căutate anul acesta. Ar fi indicat să-ţi extinzi cunoştiinţele în această arie. Poţi încerca bucătăria indiană sau cea asiatică, dar să nu uiţi de cea filipineză, care se anunţă vedeta anului 2014.
Noile superalimente
Această titulatură i se acordă cerealelor, pe primul loc fiind teff-ul, o cereală africană, cu un conţinut ridicat de calciu, fosfor, magneziu, aluminiu, fier, cupru, zinc şi mai multe proteine decât grâul şi orzul. Alte superalimente sunt conopida şi frunzele de fenicul, care vor lua locul altor plante aromatice.
Meniu la vedere
Restaurantele care vor să-şi mărească clientela, vor trebui să adopte modelul asiatic, unde bucătarii pregătesc totul în faţa mesenilor. Astfel vom putea să ne bucurăm de adevărate demonstraţii de gătit chiar lângă mesele noastre.
Sursa: foodstory.ro
Fii primul care comentează