Image 1
Image 2

Trenduri culinare în 2014

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Domeniul culinar, vine în 2014 cu un val de trenduri pe care nu trebuie să le ratezi. Iată câteva dintre acestea.

Ambalaje eco

Înainte să ne putem bucura de un produs, ne lovim de ambalaj. În 2014 producătorii şi-au propus să se gândească mai mult la înveliş, care să fie cât mai prietenos cu mediul. Această modă s-a introdus deja în Brazilia unde se vând burgeri cu ambalaj comestibil.

Inspiraţie din bucătăriile lumii

Condimentele şi mirodenile vor fi foarte căutate anul acesta. Ar fi indicat să-ţi extinzi cunoştiinţele în această arie. Poţi încerca bucătăria indiană sau cea asiatică, dar să nu uiţi de cea filipineză, care se anunţă vedeta anului 2014.

Noile superalimente

Această titulatură i se acordă cerealelor, pe primul loc fiind teff-ul, o cereală africană, cu un conţinut ridicat de calciu, fosfor, magneziu, aluminiu, fier, cupru, zinc şi mai multe proteine decât grâul şi orzul. Alte superalimente sunt conopida şi frunzele de fenicul, care vor lua locul altor plante aromatice.

Meniu la vedere

Restaurantele care vor să-şi mărească clientela, vor trebui să adopte modelul asiatic, unde bucătarii pregătesc totul în faţa mesenilor. Astfel vom putea să ne bucurăm de adevărate demonstraţii de gătit chiar lângă mesele noastre.

Sursa: foodstory.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Pulpe de pui umplut cu ciuperci

Am incercat mai multe variante de piept de pui umplut si, dintre toate, aceasta mi-a placut cel mai mult. Amestecul de ciuperci, patrunjel si cascaval este o bunatate, iar faptul ca pieptul este in strat subtire, il face mai putin sec si lasa mai mult loc umpluturii.

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

Devenită o alternativă sănătoasă și delicioasă la tradiționalele preparate de Paște, această mâncare de conopidă de post impresionează prin simplitatea și versatilitatea sa. Ideală pentru cei care doresc să îmbogățească masa festivă cu o opțiune vegetariană, această rețetă valorifică la maximum gustul natural al conopidei, oferind un fel de mâncare nutritiv și ușor de preparat.

Bastonașe de dovlecel învelite în bacon

APERITIVE

Bastonașe de dovlecel învelite în bacon

Această delicioasă rețetă de bastonașe de dovlecel învelite în bacon reprezintă alegerea perfectă pentru un picnic sau o masă la grătar. Servite cu un sos ranch sau un sos picant, aceste aperitiv estival va fi, cu siguranță, o delicatesă apreciată de toți.