Image 1
Image 2

Trei proiecte ale Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, medaliate cu bronz

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La competiția națională INFOMATRIX WORLD FINAL 2018

La competiția națională INFOMATRIX, trei proiecte transdisciplinare (din cele șase aplicate) ale Echipei Multitouchcnme a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” și Atelier Transdisciplinar al Centrului Județean de Excelență Satu Mare (din cele șase participante) s-au calificat la etapa INFOMATRIX WORLD FINAL 2018, la secțiunile Computer Art și Short Movie.

În urma susținerii proiectelor și a jurizării standurilor, toate proiectele s-au situat pe podium, obținând MEDALIA DE BRONZ. Concursul s-a desfășurat la București, în perioada 10-13 mai 2018. La ediția a 16-a, s-au calificat 539 de proiecte din 43 de țări (331 de proiecte informatică aplicată şi 208 de robotică).

Proiectul inteligenţa artificială

Proiectul FRIENDLY ARTIFICIAL INTELLIGENCE – Computer Art – este o demonstrație a modului în care Omul secolului 21 poate să colaboreze cu inteligențele artificiale pentru atingerea unui obiectiv comun: salvarea Planetei GAIA. Este o prelungire a ideii susținute de Steve Jobs: ,,Cred că cele mai mari inovații ale secolului 21 vor fi la intersecția dintre biologie și tehnologie. O nouă eră începe”. Singurul model real de dezvoltare durabilă este oferit de Natură. Folosind Biomimicry, combinând design-ul inspirat de Natură și forța tehnologiei, am propus un design conceptual pentru Inteligențe Artificiale Prietenoase (FAI), autonome, mobile, cu o configurație modulară, care pot să fie folosite în scopul salvării unor specii pe cale de dispariție sau să amplifice cunoașterea și expertiza oamenilor în diverse domenii ale cunoașterii și vieții.
Echipa de proiect a fost formată din: Patrik Florin Mihalca (X A); Silvia Manoliu, Raul Handrău (IX A); Laura Chantal Dulău, Maria-Carla Ban, Nemeț Daiana (IX C); Ștefana Ursu (IX D); Szollosi Thomas (student Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca). Referenți științifici au fost Liviu Rotaru, Claudia Pop; ing. Marian Stan (Continental Teves, Frankfurt). Concepția și perspectiva transdisciplinară aparţin profesoarei dr. Geta Cozma, coordonatoarea echipelor Multitouchcnme și Atelier Transdisciplinar (CJEX).

Proiectul REHUMAN DESIGN – Computer Art

Proiectul REHUMAN DESIGN – Computer Art este o pledoarie pentru păstrarea valențelor umane într-o eră în care Homo Sapiens a făcut deja saltul la Cyborg, la omul bionic, prin îmbinarea părților organice cu cele anorganice. În proiectul nostru ne-am propus să ilustrăm modul în care, prin intermediul ingineriei genetice, a nanotehnologiei sau a medicinei regenerative, Homo Sapiens se pregătește să devină Homo Deus, visează să obțină nemurirea. Nu ne-am alăturat distopiilor tehnologice, profețiilor sumbre, dimpotrivă, credem în Omul care înțelege Darul pe care i l-a făcut Universul prin principiul antropic, acela de a susține Viața pe Pământ, ,,palidul punct albastru”, cum îl numește astrofizicianul Carl Sagan și, implicit, credem în etica cercetării științifice.
Echipa de proiect a fost formată din: Simina Barle (IX A); Antonio Morar (X A); Alex Christian Sabau; Carmen Nemeș (IX D), iar referenți științifici profesoarele:
Nicoleta Cherecheș şi Nicoleta Șandor. Concepția și perspectiva transdisciplinară aparţin profesoarei dr. Geta Cozma.

Proiectul LOVE UPON US – Short Movie

LOVE UPON US – Short Movie nu este un film despre victime, ci despre puterea din noi de a ne implica, de a exersa alteritatea, de a ne oglindi în Celălalt, conștient și asumat. Înțelegând că suntem programați pentru conexiune. Am încercat să răspundem la întrebarea: este vindecarea posibilă pentru cei care au suferit de agresare emoțională sau forme diferite de traume încă din copilărie? Și răspunsul pe care îl dăm este: DA, prin iubire putem să facem saltul înspre libertatea noastră emoțională, înspre noi ca ființe armonioase, care poartă în AND iubirea, amprentă originală a condiției umane. Tema general impusă anul acesta a fost ,,Iubirea învinge orice”. Echipa de proiect a fost formată din: Antoniu Gavriş, Alexandru Indricuț, Mihai Olariu, Șerban Stoica (X A); referent artistic: Bogdan Ceteraș (absolvent al Universitatăţii de Arte Târgu-Mureş), iar coordonatori, profesoarele dr. Geta Cozma şi Gigelia Silaghi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

LOCOMOTIVĂ ÎN FLĂCĂRI

Avea 19 vagoane cu ţiţei între Supur şi Acâş

Sâmbătă, 30 septembrie 2023, în jurul orei 01.00, Detaşamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD tip B2 şi echipaje formate din 12 cadre militare pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la generatorul de curent a unei locomotive, parte a unui tren marfar, aflată la ieşirea din localitatea Supur.

IFPLUS JUDEȚUL TIMIȘ

Descinderi masive pentru destructurarea unei rețele de traficanți de droguri

Miercuri, 1 noiembrie 2023, forțele de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și procurorii Serviciului Teritorial Timișoara al D.I.I.C.O.T. au pus în aplicare un impresionant număr de 15 percheziții domiciliare în județul Timiș.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now