18.10.2019 00.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Octavian Petric, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Orban, încrezător că va putea trece guvernul. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ciprian Crăciun, Marian Torok. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă, candidat la prezidenţiale. (reluare) 04.00 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Videografia de nuntă la nivel de artă. 05.00 Portret de artist. 05.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş.Titlul Emisiuni: Cum se face vinul bun? 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Octavian Petric, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Orban, încrezător că va putea trece guvernul. (reluare) 10.00 Religie cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Despre bogăţie şi sărăcie. 11.00 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Tincuţa Fernea, un artist în devenire. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ciprian Crăciun, Marian Torok. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă, candidat la prezidenţiale. (reluare) 14.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Octavian Petric, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Orban, încrezător că va putea trece guvernul. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ionela Toma. 17.00 Info Studio (limba maghiară) cu Laczko Eva, invitaţi: Metecsa Istvan, Habarics Zsolt. Titlul emisiuni: Fotografi din pasiune – fotografii artistice. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Trei magazine sunt în România în care se poate plăti cu amprenta

Scris de Vasile Nechita, 11 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Evoluţia tehnologiei schimbă modul în care facem cumpărături. Mai nou nu mai avem nevoie de portofel atunci când mergem la supermarket. Acum putem să încercăm, de pildă, sistemul de plată… cu amprentă.

Este prima metodă de plată biometrică din România. Astfel de soluţii sunt folosite deja de mai bine de doi ani în Marea Britanie sau Japonia.
Plata cu amprenta a fost introdusă deocamdată în trei hipermarket-uri din Capitală. Dezvoltatorii sistemului testează noua tehnologie la casele de marcat la care ne scanăm singuri produsele.

Cum funcţionează

Sistemul de plată cu amprenta este activat cu ajutorul unei aplicaţii pe care o descărcaţi gratuit pe smartphone. După ce v-aţi introdus datele personale în aplicaţie, mergeţi la una dintre casele de marcat adaptate la această nouă tehnologie. Urmează activarea contului şi scanarea amprentei, iar apoi, odată ce aţi făcut prima plată, pe viitor nu va mai fi nevoie să aveţi la îndemână portofelul, dar nici telefonul mobil.

Principala teamă a celor care nu au testat până acum această inovaţie este legată de stocarea datelor personale.

Cristina Ivasuc, Marketing Manager: ”Nu stocăm amprenta la nivel de terminal. Ea rămâne stocată în telefon. Deci nimeni nu poate beneficia de acest serviciu în cazul în care portofelul este furat sau telefonul nu mai este în posesia utilizatorului”.

Tiberiu Dăneţiu, Director Marketing Reţea Comercială: “Dezvoltăm soluţii care să accelereze plăţile şi iată că în direcţia asta funcţionăm ca întreagă societate globală.”

Plăţile cu ajutorul amprentei sau a scanării faciale sunt recunoscute la nivel global drept sisteme biometrice şi sunt folosite în Japonia şi Marea Britanie de mai bine de doi ani. Mai mult, în anul 2016, una dintre cele mai puternice companii de tehnologie din lume a inaugurat primul magazin fără casieri, unde clienţii intră, îşi fac cumpărăturile şi ies.

De curând, a fost introdusă în România şi plata cu telefonul mobil sau ceasul inteligent. În perioada aceasta s-au făcut referiri pe reţelele sociale şi la o secvenţă din celebrul film “Back to the Future”, din anul 1985, când s-a vorbit pentru prima dată despre plata cu ajutorul telefonului mobil.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.