Image 1
Image 2

Tratamente fitosanitare la culturile de varză şi conopidă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Limaxul cenuşiu - dăunător de temut al verzei
Limaxul cenuşiu – dăunător de temut al verzei

Tratamentul fitosanitar preventiv/curativ la culturile de brassicacee (varză de toamnă, conopidă, gulie şi ridiche neagră) se poate face împotriva complexului de boli specifice: nervaţiunea neagră a frunzelor, mană, dar şi a dunatorilor : Molia verzei ( Plutella maculilipennis xylostella ) Buha verzei (Mamestra brassicae) larvele tinere ale generaţiei a II -a, larve de albiniţă, Musculiţa albă a verzei (Aleyrodes brassicae), păduchele cenuşiu al verzei, purecii negri ai verzei, purecii de pământ, melci.

Limaxul cenuşiu, ceilalţi melci fără cochilie pot produce pagube în locurile umbrite şi în condiţii de irigare. Atacă plantele în fază de rozetă, dar şi pe cele mai dezvoltate. Momelile se aplică prin împrăştiere la suprafaţa solului sau pe rândul de plante.

Pentu a evita infestarile din exterior este recomandat ca produsele să fie aplicate de-a lungul marginilor suprafeţelor de tratat, precum şi respectarea următoarelor indicaţii: Aplicarea granulelor , după – amiază sau seara în lipsa dăunătorului.

Atenţie !!! la culturile de varză, conopidă, broccoli, granulele nu trebuie să ajungă între frunzele căpăţânilor/inflorescenţei în formare. Produsele au efect repelent şi asupra păsărilor.

Folosiţi pentru tratamentele dintr-un sezon produse din grupe chimice diferite (sau cu mod de acţiune diferit) pentru a evita apariţia raselor rezistente de dăunători la un anumit produs (grupa chimică de produse).

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns