Image 1
Image 2

Transportatorii vor să protesteze, joi, la venirea preşedintelui Macron

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

UNTRR a solicitat Primăriei Capitalei aprobarea pentru organizarea unui protest joi, cu ocazia vizitei oficiale a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, din cauza salariului minim aplicat transportatorilor care livrează în Franţa, potrivit unui comunicat transmis marţi.

 

„Protestăm deoarece Franţa doreşte blocarea pieţei unice şi libere de transport rutier din Uniunea Europeană prin promovarea unei politici neoprotecţioniste. Preşedintele francez Emmanuel Macron este iniţiatorul loi Macron, legea protecţionistă prin care Franţa impune plata salariului minim francez şi măsuri administrative împovărătoare transportatorilor români şi estici, în scopul eliminării acestora de pe piaţa franceză şi europeană de transport internaţional”, a declarat Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

UNTRR solicită autorităţilor române să intervină pentru suspendarea aplicării legii asupra firmelor de transport rutier din România, notează Mediafax.

Comisia Europeană (CE) a contestat, în iulie, legea franceză care cere şoferilor de camioane să fie plătiţi cu salariul minim din Franţa când livrează în ţară, argumentând că limitează funcţionarea pieţei interne din UE, potrivit Reuters.

 

Comisia a declarat, anterior, că o cerere similară pentru salariul minim din Germania care s-ar aplica şoferilor de camion care circulă prin ţară este ilegală.

Legea franceză, care a intrat în vigoare la 1 iulie, cere companiilor străine de transport să plătească şoferii de camion cu salariul minim când livrează în Franţa şi să numească un reprezentant în ţară.

Salariul minim francez este de 9,67 euro pe oră.

Comisia va încerca să clarifice prin legislaţie, anul viitor, cum ar trebui plătiţi şoferii de camion care realizează curse internaţionale.

Autorităţile din Paris şi Berlin au la dispoziţie două luni pentru a ajunge la un acord cu CE. În caz contrar, cazul va ajunge în instanţă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with