20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Transportatorii rutieri au renunţat la protestul anunţat pentru joi

Scris de Mioara Maxim, 23 mai 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Transportatorii rutieri au renunţat la protestul anunţat pentru joi după o întâlnire de câteva ore cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, unde s-a stabilit un calendar pentru revizuirea mai multor prevederi legislative.
Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că în urma discuţiilor cu reprezentanţii mai multor organizaţii patronale din transportul rutier a aflat multe din „problemele reale” ale acestui sector. Acestea trebuie rezolvate în cel mai scurt timp pentru că sunt legate de eficienţa activităţii, de o „abordare dreaptă a greşelilor şi a muncii acestor oameni”, a adăugat ministrul

„Am realizat şi am stabilit împreună un calendar cu termene precise pentru revizuirea unui pachet legislativ, în vederea rezolvării mai multor probleme care nu fac decât să complice activitatea transportatorilor şi să să pemită instituţiilor statului arbitrariul’, a afirmat Fenechiu.

El a adăugat că începând de săptămâna viitoare mai multe comisii şi subcomisii formate din reprezentanţi ai ministerului şi ai transportatorilor vor lucra pe cateva obiective precise, vizându-se găsirea modalităţilor pentru aplicarea cât mai corectă a legislaţiei actuale, modificări legislative care să ducă la simplificarea unor acte normative, dar şi găsirea de soluţii de lobby în ţările vecine României pentru înlăturarea unor probleme cu care se confruntă transportatorii.

„”Membrii organizaţiei noastre consideră că există premise pentru un dialoog real cu Ministerul Transporturilor. Avem un document pe care l-am semnat alături de Confederaţia Naţională Rutieră (CNR) şi de ministrul Transporturilor în care, aşa cum s-a menţionat, există un calendar foarte precis”, a afirmat Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), citat de Mediafax.

El a adăugat că şoferii vor fi anunţaţi că asociaţia a renunţat la protestul programat pentru joi.

„Aşa cum bine ştiţi, orice protocol pe care îl încheie cineva este o dovadă a compromisului, conlucrării şi dialogului”, a firmat Siegfried Mayer, secretarul general al CNR.

Transportatorii au ameninţat că, începând de joi, opresc total activitatea pentru o perioadă nedeterminată şi au solicitat ambasadelor României, prin Ministerul Afacerilor Externe (MAE), să comunice acest lucru pentru evitarea blocării în România a transportatorilor străini.

Confederaţia Naţională Rutieră, împreună cu patronatele membre şi alţi transportatori neafiliaţi, au ameninţat cu declanşarea unui protest prin încetarea totală a activităţii, pentru o perioadă nedeterminată, începând de joi, la ora 00.00.

UNTRR şi CNR au anunţat miercuri că protestează faţă de lipsa de dialog şi interes a Ministrului Transporturilor în ceea ce priveşte problemele transportatorilor.

Cele două asociaţii au precizat că la începutul acestui an au semnalat Ministerului Transporturilor principalele probleme care afectează grav competitivitatea sectorului de transport rutier din România, probleme urgente de rezolvat pe termen scurt şi problematica generală de natură legislativă şi instituţională, dar că acestea „au fost ignorate cu desăvârşire, rămânând fără niciun răspuns din partea Ministerului Transporturilor, până la această dată”.

Transportatorii au cerut Guvernului premierului corectarea anomaliilor legislative actuale, eliminarea actelor de corupţie şi un dialog constructiv.

Siegfried Mayer a declarat pentru Mediafax că în prezent există o nemulţumire generalizată a transportatorilor faţă de legislaţia existentă.

„Legislaţia este neclară şi neprietenoasă. În prezent întocmim o listă cu peste 20 de probleme legislative”, a spus el.

Exemplificând, Mayer a afirmat că în legislaţia românească nu există proporţionalitate între gravitatea faptelor şi amenzile date transportatorilor, iar propunerile de modificare iniţiate de patronate au rămas fără răspuns.

În plus, transportatorii critică existenţa unor suprapuneri legislative şi situaţiile în care mai multe acte normative reglementează aceleaşi situaţii.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 membri – operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Confederaţia Naţională Rutieră (CNR) este cea mai nouă structură patronală din domeniul transporturilor rutiere de mărfuri şi de persoane şi are în componenţă peste 36 de structuri asociative din Federaţia Operatorilor Români de Transport, respectiv Federaţia Transportatorilor Europa. CNR reprezinta interesele unui număr de peste 7.500 operatori de transport rutier din România.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.