Transferul drepturilor de pensie ale funcţionarilor şi agenţilor UE

Scris de I. Z., 27 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

A fost publicată  Hotărârea Guvernului României nr. 1.319 din 28 octombrie 2022 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 86/2021 privind transferul drepturilor de pensie ale funcţionarilor şi agenţilor Uniunii Europene. Potrivit art. 5 din norme, funcţionarul Uniunii Europene prezintă instituţiei europene competente documente în original sau în copie, certificată pe fiecare filă ca fiind conformă cu originalul, care atestă vechimea în muncă realizată anterior datei de 1 aprilie 2001 şi drepturile salariale aferente. Pensia de transfer se calculează prin aplicarea modului de determinare a cuantumului pensiei pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii din România.

Abonează-te acum Online!
  1. V. Grigor a spus: 28 noiembrie 2022, ora 03:37

    Indiferent pe ce lume trăim, un nemernic, director la impozite-taxe nu-i permis sa reţină pensia ABUZIV, a handicapat de 88 ani.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517