







Ingrediente:
pentru clatite:
– 2 oua;
– 60 g faina;
– 150-200 ml lapte ;
– 30 ml ulei
pentru umplutură:
– 400g piept de pui;
– 200g ciuperci;
– 2 linguri ulei;
– 1 lingura smantana;
– 1 fir de busuioc;
– sare(dupa gust);
– 2 legaturi de ceapa verde
Mod de preparare:
1: mixezi ingredientele pt clatite si lasi aluatul sa se odihneasca timp de 20 de minute. in tigaia incinsa,unsa cu putin ulei,coci pe rand clatitele.
2: fierbi pieptul de pui in apa usor sarata,pt 30 de minute.
in alt vas,fierbi ciupercile,in prealabil curatate de coaja si spalate.
scurgi bine ciupercile si carnea si le tai marunt.
3: toci fin partea alba a firelor de ceapa si o inabusi in uleiul amestecat cu o lingura de apa
dupa 2-3 minute,adaugi ciupercile,carnea busuiocul maruntit si sare dupa gust.
amesteci pentru un minut,apoi iei umplutura de pe foc si incorporezi smantana.
4: repartizezi umplutura pe clatite si le legi sub forma unor traistute,cu frunze de ceapa verde
Reţetă trimisă de:
gabriela (13 ani)
Este post, nu mai puneţi reţete culinare de astea pe bază de carne, lapte ouă, smântână şi unt.