Program ITV: 00.00 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină, invitați Ciprian Costea, Augustin Iștoc, titlul emisiunii: Impactul crizei politice asupra mediului de afaceri (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați Tiberiu Gunthner, Ciprian Crăciun, Adrian Pop, titlul emisiunii: Mihai Tudose este propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier (reluare) 02.25 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Colonel Popa Ovidiu-raport la 1.040 de zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, ediție specială de Sânziene 04.37 Viața la țară, cu Ioan Anițaș, titlul emisiunii: Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit 05.32 Sănătate, cu Mihaela Ghiță, invitați Bogdan Pintea, Edita Ghilea, titlul emisiunii: Noi abordări în tratamentul afecțiunilor tubului digestiv 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zsoltan 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină, invitați Ciprian Costea, Augustin Iștoc, titlul emisiunii: Impactul crizei politice asupra mediului de afaceri (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zsoltan 09.37 Educație ecologică, cu Cristina Bursuc, invitați Ioan Man, Tallian Katalin, titlul emisiunii: Ambrosia Artemisiifolia, factor de risc pentru sănătate și mediu 10.20 Iată omul, cu Gabriel Ghișan, invitat Szabolcs Tatar 11.15 Teleshopping 11.32 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați Tiberiu Gunthner, Ciprian Crăciun, Adrian Pop, titlul emisiunii: Mihai Tudose este propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier (reluare) 13.00 Știri 13.32 Mesager educațional, cu Vasile Nechita, invitat Vlaicu Popescu, titlul emisiunii: Meserii moderne în învățământul postliceal al Colegiului Tehnic Unio Traian Vuia 14.25 Teleshopping 14.42 Spiriduș Ghiduș 16.05 Religie, cu Mihaela Ghiță, invitat Florin Fodoruț, titlul emisiunii: Petru și Pavel, învățători ai credinței 16.41 Viata la țară, cu Ioan Anițaș, titlul emisiunii: Monitorizarea lucrăriloragricole prin satelit 17.35 Panoramic sportiv, cu Ionuț Blăjean, invitați Marius Botan, Lorand Zsido, titlul emisiunii: Orașul Tășnad revine în Liga 3 după 25 de ani 18.30 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiță 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Vacanța de vară, bucuria copiilor 23.30 Știri

Trădare la vârful PSD

Scris de Dumitru Păcuraru, 12 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

    Cea mai gravă acuzație care i se poate aduce unui prim ministru este că ascultă ordinele „din altă parte”. Gabriela Firea se transformă într-o fiară, într-un animal politic pe cât de blând la suprafață, pe atât de fioros înăuntru.

    Declarația sa că premierul Grindeanu ascultă ordinele din altă parte decât de la liderii coaliției PSD-ALDE, că are alți stăpâni politici decât Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, este cea mai gravă acuzație care i s-a adus unui premier român din 1990 încoace.

    Este o acuzație la fel de gravă ca și când i-ai acuza pe directorii SRI și SIE că ascultă ordinele de la o putere străină, ca și când l-ai acuza pe Klaus Iohannis că este agent străin. Este la fel de grav ca și când i-ai acuza pe liderii UDMR că primesc ordine de la Budapesta.

    Întrebarea fundamentală este dacă afirmația primarului general avea girul președintelui Liviu Dragnea. Important de știut este dacă asemenea discuții au loc între apropiații lui Liviu Dragnea și dacă și președintele ALDE are aceeași impresie despre premierul Sorin Grindeanu.

    Aluzia este transparentă. Firea face trimitere la o presupusă înțelegere între premierul Grindeanu și președintele Klaus Iohannis. Scenariile sunt simple. PSD îi retrage sprijinul politic premierului care ascultă ordinele din altă parte și guvernul cade. Grindeanu în fruntea unui grup de parlamentari formează un partid și intră în alianță cu partidele pro-Iohannis.

    Următorul scenariu: PSD îi retrage sprijinul politic lui Grindeanu, PSD nu se rupe, majoritatea PSD-ALDE propune un alt premier și din punct de vedere politic nu se schimbă nimic. În acest din urmă caz se demonstrează că Gabriela Firea nu avea dreptate, că Sorin Grindeanu nu și-a format un grup de susținători care se ridică împotriva actualei conduceri a PSD, special împotriva lui Liviu Dragnea.

    După afirmațiile Gabrielei Firea se poate vorbi despre un scandal adevărat în PSD. De acum înainte nu mai este vorba despre presupuneri. Cel mai popular lider al PSD, primarul Capitalei, a dat cu parul, fără menajamente. L-a lovit pe premier în moalele capului.

L-a acuzat fără ocoliș de trădare. Iar când trădarea ajunge la vârful unui partid nu mai există cale de întoarcere. Cineva trebuie să învingă. Cineva trebuie să piardă bătălia pentru putere. Pe de o parte îl avem pe liderul partidului înconjurat de susținătorii săi cunoscuți, pe de altă parte îl avem pe premierul Grindeanu și susținătorii săi nevăzuți, aflați în umbră. Se vor confrunta pe față aceste presupuse tabere?

     Un alt scenariu ține de abilitatea lui Liviu Dragnea. El are ocazia să arate că este un lider care adună, un președinte care împacă părțile aflate în conflict. Dacă nu îi dă dreptate Gabrielei Firea îi mai taie ceva din anvergura aripilor pe care și le deschide periculos de mult chiar și pentru liderul partidului.

Foarte activa primăriță îl depășește în sondaje pe Liviu Dragnea, se vorbește despre ea ca despre o posibilă viitoare șefă a PSD, ca despre un viitor candidat prezidențial. Acest lucru s-ar putea să-l deranjeze pe Liviu Dragnea și atunci el va recurge la judecata rabinului, dând dreptate și lui Grindeanu și Gabrielei Firea.

    Pe de altă parte, scandalul din PSD pune în umbră vizita președintelui Iohannis în SUA.

Abonează-te acum Online!