Image 1
Image 2

Toxiinfecţia copiilor de la Scoala Brâncoveanu provocată de contaminarea cu stafilococ a macaroanelor cu branza

Toxiinfecţia copiilor de la Scoala Gimnazială C. Brâncoveanu provocată de contaminarea cu stafilococ a macaroanelor cu branza
Toxiinfecţia copiilor de la Scoala Gimnazială C. Brâncoveanu provocată de contaminarea cu stafilococ a macaroanelor cu branza
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Toxiinfecţia copiilor de la Scoala Gimnazială C. Brâncoveanu provocată de contaminarea cu stafilococ a macaroanelor cu branza
Toxiinfecţia copiilor de la Scoala Gimnazială C. Brâncoveanu provocată de contaminarea cu stafilococ a macaroanelor cu branza

Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a stabilit cauza care a produs toxiinfecţia alimentară în cazul copiilor de la Şcoala Gimnazială Brâncoveanu, după ce au mâncat macaroane cu brânză.     Rezultatele analizelor probelor de laborator au evidenţiat prezenţa în brânza folosită la prepararea mâncării a stafilococului coagulazo pozitiv.

“S-au finalizat testele paralele acest lucru însemnând atât testele care s-au făcut din probele prelevate din aliment cât şi testele cu materialul biologic prelevat de la copiii ajunşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi la Secţia Contagioase. În acest moment ambele culturi au ieşit pozitive. Este vorba de aceeeaşi tulpină stafilococică. Clar putem spune că este vorba de o toxiinfecţie alimentară” a spus directorul executiv al DSP, dr. Dan Cojoc

“Investigaţiile efectuate de Laboratorul de microbiologie al DSP Satu Mare au evidenţiat următoarele< 2 probe biologice (lichid de vărsătură) au fost contaminate cu stafilococ coagulazo pozitiv> probă de aliment (macaroane cu brânză) a fost contaminată cu stafiloco coagulazo pozitiv. Celelalte probe biologice recoltate de la pacienţi nu au prezentat încărcătură microbiană patogenă, iar probele biologice ale angajaţilor (2 exudate faringiene, 2 exudate nazale, 2 teste tegumentare) nu au prezentat încărcătura microbiană patogenă” se arată într-un comunicat al DSP

2 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with

Cum scăpăm de durere

AFECȚIUNI ARTICULARE

Cum scăpăm de durere

În prezent, durerea articulară este foarte răspândită. Ea poate varia în intensitate și durată, de la una, sâcâitoare, pentru scurt timp, până la una de disconfort cumplit, cronică pe termen lung, care afectează calitatea vieții.