Image 1
Image 2

Toţi sătmărenii sunt invitaţi la cel mai căutat ştrand din judeţul Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Iată că încet, aria precipitaţiilor se restrânge, iar temperaturile diurne sunt în uşoară creştere. Se apropie de cele specifice perioadei pe care o traversăm. Cei doi parametri devin tot mai des factori care, după o lungă perioadă de stat în casă, fie în carantină, fie în autoizolare, pentru a preveni transmiterea virusului Covid-19, `i determină pe oameni să iasă la relaxare.

Pentru persoanele cu afecţiuni reumatismale, dar şi de altă factură, o modalitate potrivită de relaxare, dar mai ales de ameliorare a sechelelor pe care le au, o reprezintă zonele de agrement, în mod special cele care dispun de piscine în aer liber, cu apă geotermală. Una din destinaţiile cele mai la îndemână pentru sătmăreni o reprezintă ştrandul din Tăşnad, ridicat la rangul de staţiune balneară de interes local. Această oază de sănătate s-a deschis imediat ce măsurile de relaxare s-au luat cu referire la piscinele în aer liber.

S-au făcut o serie de lucrări în ultimele luni

 Deschiderea acestei „oaze” de sănătate a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Turiştii au fost aşteptaţi de gazde aşa cum reglementările în Stare de Alertă o impun.

În cele aproape 9 luni cât ştrandul din Tăşnad a fost închis, administratorul zonei balneare şi de agrement – Primăria şi Consiliul Local, a fost preocupat de a executa o serie de lucrări de reparaţii, modernizări şi sporire a condiţiilor de confort pentru turişti.

Grieb Csaba, primarul oraşului Tăşnad, invită sătmărenii şi nu numai, să beneficieze de calităţile balneare ale apei geotermale din staţiune. Compoziţia apei oferă celor aflaţi la tratament condiţii depline de siguranţă. Elementele chimice precum clorură de sodiu, iod şi sulf oferă un plus de siguranţă în ceea ce priveşte protecţia împotriva eventualei transmiteri a unor viruşi şi bacterii.

Pentru a avea siguranţa că sunt feriţi de a contracta virusul Covid-19, care a produs multe neplăceri în întreaga lume, la fiecare intrare în ştrand, turiştii au la îndemână soluţie dezinfectantă, iar personalul de deservire respectă cu stricteţe condiţiile impuse prin acte normative.

Desigur, inclusiv ţinuta personalului de deservire este adaptată condiţiilor speciale impuse de legislaţia în vigoare pe toată perioada Stării de Alertă. Pentru o mai multă siguranţă, la rândul lor turiştii sunt rugaţi să respecte toate măsurile impuse, inclusiv distanţarea socială. La nevoie, să utilizeze măşti de protecţie, în funcţie de împrejurări. Pentru a putea asigura distanţarea socială, administraţia bazei de tratament a avut în vedere punerea în funcţiune a minimum trei bazine pe parcursul săptămânii, iar la sfârşit de săptămână, când se scontează pe un aflux mai mare de turişti, în funcţie de necesităţi, o să fie puse în funcţiune 4 sau chiar 5 bazine cu apă geotermală. Măsurile menite a proteja turiştii, dar şi personalul de deservire nu se opresc aici. Şezlongurile sunt dezinfectate după fiecare utilizare. Dezinfecţia se face de mai multe ori pe zi şi la vestiare, dar şi la grupurile sociale. Sunt în creştere rezervările de locuri de cazare la pensiuni.

Camere de supraveghere şi fişete pentru valori

Interlocutorul nostru a ţinut să sublinieze faptul că în cele aproape 9 luni cât ştrandul a fost închis, au fost făcute o serie de lucrări de reparaţii, dar şi modernizări. Pe seama unor investiţii făcute a crescut cu 60% debitul pompelor de apă termală, ceea ce reduce timpul de umplere a bazinelor, dar asigură şi posibilitatea unei salubrităţi sporite a apei. Era firesc să se acorde atenţia cuvenită şi zonei de agrement. A fost înlocuit gazonul sintetic din zona de fitness, a fost modernizat sistemul audio-video. Pentru ca turiştii să aibă posibilitatea de a urmări anumite spoturi publicitare, emisiuni de divertisment, a fost instalat un ecran cu LED-uri, cu suprafaţa de 6 metri pătraţi. La capitolul noutăţi se cuvine subliniat faptul că au fost montate suplimentar camere video, există posibilitatea ca în cele 180 de casete instalate, turiştii să `şi poată păstra anumite bunuri.

Reamintim faptul că programul de funcţionare al zonei de agrement este stabilit între orele 8 – 21 în cursul acestei luni, iar în lunile iulie şi august o să funcţioneze între orele 8 – 22.

Tarifele de intrare în incinta ştrandului sunt de 25 de lei pentru adulţi (inclusiv pensionari) şi 15 lei pentru copii peste 6 ani, elevi şi studenţi.

Turiştii care vor intra în baza de tratament după ora 17, vor plăti doar jumătate din sumele menţionate mai sus.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with