Tot mai mulţi membri ALDE cer congres extraordinar | Informaţia Zilei

Tot mai mulţi membri ALDE cer congres extraordinar

Scris de Vasile Andreica, 12 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Călin Popescu Tăriceanu refuză pentru că simte că vor să-l debarce

Membrii Biroului Politic Teritorial ALDE Prahova au votat, miercuri, să susţină obţinerea unui nou mandat de ministru de către Graţiela Gavrilescu, preşedinte al organizaţiei judeţene, şi cer organizarea unui congres. În filiale sunt multe voci care susţin păstrarea alianţei cu PSD şi contestă politica lui Tăriceanu.

De asemenea, membrii ALDE Prahova ”îşi exprimă dezacordul în legătură cu excluderea din ALDE a domnului Teodor Meleşcanu, senator de Prahova, şi sprijină demersurile sale, în calitate de nou preşedinte al Senatului României”.

În plus, ALDE Prahova ”consideră că Hotărârea Biroului Permanent Central din 03.09.2019 cu privire la modalitatea de sancţionare a membrilor ALDE care acceptă funcţii publice propuse de alte partide politice contravine prevederilor statutare”.

”Este un moment crucial pentru ALDE! Nu avem voie să mai facem greşeli personale! Şi, ca să nu greşim, trebuie să ne consultăm cu membrii şi aleşii noştri, cu simpatizanţii, pentru că de la ei a venit forţa ALDE! (…) Sper ca vocea colegilor mei să se facă auzită şi la Bucureşti şi să acopere zgomotul de fond, generat de neprietenii ALDE, partid pentru care noi muncim atât de mult!” a declarat Graţiela Gavrilescu la finalul şedinţei, citată în comunicatul de presă.

Băişanu cere o discuţie în partid

Alexandru Băişanu, propus de premier pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, a anunţat că mai mulţi membri ai ALDE vor cere Congres, deoarece oamenii din jurul lui Călin Popescu Tăriceanu au dus partidul în gard şi trebuie să facă un pas în spate.

“Vom avea o Delegaţie Permanentă luni şi vom cere Congres. (…) Eu cel puţin nu am gândit nicio secundă că preşedintele Tăriceanu ar trebui să plece. Singura întrebare pe care i-am pus-o în Biroul Politic a fost ce a motivat decizia retragerii candidaturii la prezidenţiale, pentru că asta a fost o lovitură de teatru pentru noi. (…) Nu se discută de scaunul domnului Tăriceanu, se discută de cei care îl înconjoară în momentul de faţă şi consider că oamenii care au dus partidul în gard trebuie să facă un pas în spate. Vedem dacă partidul vrea într-adevăr sau nu vrea la guvernare. Vedem dacă într-adevăr vrea să facă alianţă cu PSD”, a declarat Alexandru Băişanu, miercuri seara, la TVR 1.

Meleşcanu: Un congres e necesar

Teodor Meleşcanu a declarat, joi la Parlament, că este absolut necesar un Congres al ALDE, însă după alegerile prezidenţiale. Organizarea unui Congres înainte de scrutinul pentru Cotroceni ar putea fi interpretată negativ, mai spune fostul ministru de Externe. “Nu consider că este la ora actuală cel mai bun moment, când ne aflăm în campanie electorală, să convocăm un asemenea Congres. Cred că este absolut necesar, dar până atunci nu cred că este util, şi ar putea fi interpretat într-un mod negativ, de aceea cea mai bună soluţie pe care o văd este ca cei de la nivelul local să se consulte”, a afirmat Teodor Meleşcanu.

Tăriceanu: Dăncilă vrea să restructureze ALDE

“Doamna Dăncilă încearcă cu orice preţ să restructureze ALDE. Este agresivă. (….) Dacă renunţă la aceste idei proaste şi practic, atunci sigur că putem să stăm de vorbă. Altfel nu mai are niciun rost şi nu mai are sens să facem un dialog în condiţiile actuale”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu. într-o intervenţie telefonică la TVR 1.

Preşedintele ALDE a adăugat că Viorica Dăncilă, deşi îşi va găsi câţiva “muşterii” de partea ei, nu va reuşi să eludeze votul cu privire la Guvern în Parlament.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517