Tot mai mulţi căţei şi dulăi îşi lasă nevoile în spaţiul public | Informaţia Zilei

Tot mai mulţi căţei şi dulăi îşi lasă nevoile în spaţiul public

Scris de Ioan Aniţaş, 30 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Recent am fost sunaţi la redacţie de către I.P., cititor al ziarului nostru, care pe un ton revoltat ne-a spus următoarele: “Este de neînţeles comportamentul unor sătmăreni. Mă refer aici în mod special la proprietarii de dulăi ţinuţi în apartamente. Dacă adesea am văzut proprietari de căţei din rasele mici, care în momentul în care şi-au scos câinele la plimbare, implicit pentru a-şi face necesităţile, erau echipaţi cu mănuşi şi pungi de nailon, pentru a curăţa fecalele, este un fapt lăudabil, o dovadă de civism.

Din păcate, n-am văzut proprietari de dulăi să aibă asemenea echipament. Nu de puţine ori, atât în zona centrală a reşedinţei de judeţ, cât şi pe digul mal drept al Someşului, am văzut fecale şi nu câini, uitate pe dale. După cantitatea lăsată era lesne de intuit că a fost vorba despre un câine mare, nu un căţel. Mă tot întreb, dar fără a avea un răspuns, dacă municipalitatea ia măsuri – dă amenzi împotriva celor care, după ce-şi plimbă câinii, indiferent de talie, lasă amprentele acolo unde au fost… puse.

Tare aş fi curios, dacă cineva din Primăria Satu Mare deţine o asemenea informaţie, să aflu câţi proprietari de patrupede au fost amendaţi în ultima perioadă pentru nerespectarea unor norme de convieţuire în spaţiul public. Nu vreau să se vorbească despre o campanie împotriva persoanelor care scot câinii la plimbare în spaţiul public, dar ceva trebuie să se facă. În caz contrar, contravenţiile vor spori ca număr, iar noi, cei care circulăm pe jos, vom fi obligaţi să ne resemnăm”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517