Image 1
Image 2

DESERT

Tort ieftin, de sezon

Rețeta combină un blat de pișcot, budincă de vanilie și un strat de căpșuni în gelatină, creând un desert rafinat și aromat, ideal pentru orice ocazie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Această rețetă descrie pas cu pas crearea unui desert delicios compus dintr-un blat de pișcot, budincă de vanilie și un topping de căpșuni cu gelatină, folosind ingrediente precum ouă, făină, zahăr, lapte, căpșuni și suc de căpșuni, perfect pentru iubitorii de dulciuri cu fructe.

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

4 ouă, 4 linguri de făină, 4 linguri de zahăr, un 1 plic de zahăr vanilat, 8 g praf de copt, 400 g lapte dulce, alte 4 linguri de zahăr, o budincă de vanilie, 200 g de căpşuni, 2 plicuri de gelatină şi 500 g de suc de căpşuni (dacă se poate, de casă)

 

 

 

Mod de preparare:

Albuşurile de ouă se despart de gălbenuş. Gălbenuşurile se freacă bine cu cele 4 linguri de zahăr şi cu zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă tare şi se adaugă pasta de gălbenuş, apoi treptat făina şi praful de copt, amestecând fin. Se toarnă într-o formă cu margine detaşabilă unsă cu un pic de unt, se pune la cuptorul preîncălzit şi se coace timp de 15 minute.

 

După ce se răceşte se dezlipeşte de formă, dar se aşează înapoi, se prepară budinca după reţeta de pe ambalaj, însă cu doar 400 g de lapte, iar budinca fierbinte se toarnă uniform peste blatul de pişcot. Se aşează fructele, se amestecă bine gelatina cu sucul de fructe, iar după ce s-a dizolvat se pune la fiert până dă primul clocot. Se toarnă peste fructe şi se lasă 2-3 ore la frigider, apoi se demontează marginea formei.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Rețetă lapte de bou

Rețetă lapte de bou. Una dintre cele mai cunoscute rețete tradiționale este cea a laptelui de bou. Deși denumirea pare ușor ciudată, gustul este unul pe care îl vei ține minte toată viața! Acest preparat este extrem de simplu de făcut, nu necesită mult timp în bucătărie și ai nevoie doar de trei ingrediente.

RĂSFĂȚ CULINAR

Minciunele ori ciurigăi

Deserturile sunt mereu binevenite după o masă copioasă. Îți propunem o idee de minciunele. Deserturile tradiționale au fost și vor fi foarte apreciate, pentru că au acel gust al copilăriei, de neuitat.

Rețetă șoară de rulouri cu cremă de vanilie

DESERT

Rețetă ușoară de rulouri cu cremă de vanilie

Savurează momentele dulci alături de cei dragi cu această rețetă simplă și rapidă de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie, folosind aluat foietaj. Această gustare dulce nu doar că impresionează prin aspect, dar și prin gustul său bogat și aroma de vanilie.