Image 1
Image 2
Tort diplomat
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Tort diplomat
Tort diplomat

Tortul diplomat e relativ usor de facut, dar poate fi chiar punctul culminant al unei mese festive.

Ingrediente:

– 200 g de zahar,

– 5 galbenusuri de oua,

– 1 – 2 pliculete de zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie,

– 500 ml lapte,

– 250 g de frisca lichida,

– 10 foi, sau 20 g gelatina cristale (2 plicuri),

– 3 bucati kiwi,

– 2-3 banane,

– 3 portocale (nu prea mari),

– o cutie de compot de ananas,

– 300 g piscoturi prntru copii, sau foi de piscot,

– fructe pentru ornat (cirese, visine, capsuni)

Mod de preparare:

Se pune gelatina la inmuiat, conform modului de utilizare indicat pe ambalaj. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc. Peste acest amestec se toarna laptele caldut si se fierbe pe aburi, amestecand continuu, pana cand compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga gelatina inmuiata. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Frisca, cu zaharul vanilat se bate spuma tare si se amesteca cu compozitia fiarta. Se lasa la frigider pana cand forma se captuseste cu o folie transparenta, apoi se aseaza un strat de fructe feliate. La margine se pot pune fructe, sau piscot, dupa gust. Se toarna o parte din compozitie, se aseaza un nou strat de fructe, din nou crema gelatinoasa si asa mai departe, pana cand toate se ternima. Se acopera cu piscot, apoi cu o folie. Se lasa 5-6 ore la frigider, dupa care se rastoara pe o tava si se acopera cu frisca, martipan, ciocolata, sau glazura si se orneaza.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

CARTOFI DELICIOȘI

Cartofi zdrobiți cu ceapă verde și brânză

Să vă spun cât sunt de delicioși? Aproape că nu-mi găsesc cuvintele! Și nu doar atât, acești cartofi zdrobiți la cuptor au și o textură absolut senzațională, cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos! În timp ce se coc, bucătăria se umple de un parfum irezistibil. Familionul pofticios nu stă degeaba în acest timp, nuuu! Roiesc toți pe lângă cuptor, cercetând cu nerăbdare prin ușa acestuia, în așteptarea momentului în care vor înfuleca din cartofii fierbinți.

REȚETE ROMÂNEȘTI

Fasole bătută cu ceapă călită sau cârnați prăjiți

Fasolea a devenit cunoscută în Europa începând cu secolul al XVI-lea. A fost adusă pentru prima dată în europa de către spanioli şi portughezi de pe platourile înal­te ale Americii Centrale şi de Sud, unde triburile de tolteci şi azteci au cultivat-o şi folosit-o în hrana lor încă din timpurile străvechi. Fasolea care era cultivată în Peru şi Mexic, era urcătoare şi avea seminţele mari, de culoare închisă. Adusă mai întâi în Spania, s-a extins repede pe continent, mai întâi în Peninsula Iberică apoi în țările din nordul Europei. În România ea a fost adusă în secolul al XVIII-lea.

Khachapuri, plăcintă sărată din Georgia

Khachapuri, plăcintă cu brânză din Georgia

Khachapuri, o pâine savuroasă umplută cu brânză, este un fel de mâncare emblematic pentru Georgia, apreciat ca o gustare sau o masă completă. Adesea cumpărat de la chioșcurile stradale, acesta variază în formă și conținut, cele mai populare soiuri fiind Imeretian (rotund) și Adjaran (deschis, cu un ou crud deasupra).