Image 1
Image 2
Tort cu portocale
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Tort cu portocale
Tort cu portocale

Ingrediente:

Pentru blat: 500 g de făina, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de ulei, 8 linguri de lapte, 2 ouă, puţină sare, o linguriţă de amoniac dizolvat în zeamă de lămaie sau oţet.

Pentru cremă: 200 g zahăr, o portocală mare, 4 linguri de amidon sau 6 linguri cu gris, 350 ml de lapte, o ciocolată albă fină, 250 g unt, o esenţă de portocale

De asupra: o ciocolată menaj, sau o glazură de ciocolată, ori zahăr pudră vanilată.

Mod de preparare:



Se amestecă zahărul cu ouăle până devine o pastă omogenă, apoi adăugăm pe rând celelalte ingrediente. Se va obţine o cocă moale, care se împarte fie în 2, în 4 , sau în 5 părţi egale, în funcţie de câte blatuti dorim să facem, respectiv cât de gros dorim să punem crema. Foile se întind şi se coc pe fundul tăvii, uns în prealabil cu ulei. Dacă se fac doar 2 foi, atunci acestea se coc în tava căptuşită cu hârtie de copt.

Pentru cremă se pun la fiert 250 ml lapte cu zaharul şi cu coaja răzuită de portocală. Amidonul se dizolvă în laptele rămas. Laptele aromat cu coaja de portocală se strecoară, se pune din nou pe foc, se adaugă amidonul şi se fierbe mai departe la foc mic, amestecând cu un tel, până când capătă o consistenţă cremoasă. Se adaugă ciocolata albă sfărâmată şi se amestecă în continuu, până când se topeşte integral. Se adaugă şi zerama de portocală stoarsă în prealabil, se mai lasă puţin la fiert, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, amestecând. Untul ţinut la temperatura camerei, cu ajutorul unui mixer se amestecă cu coaja de portocale şi cu esenţa, apoi se adaugă la crema fiartă şi se omogenizează. Se împarte în funcţie de numărul de blaturi şi se întinde pe acestea. Se ornează cu ciocolată rasă, sau glazură de ciocolată, ori se presară cu zahăr pudră.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Bastonașe de dovlecel învelite în bacon

APERITIVE

Bastonașe de dovlecel învelite în bacon

Această delicioasă rețetă de bastonașe de dovlecel învelite în bacon reprezintă alegerea perfectă pentru un picnic sau o masă la grătar. Servite cu un sos ranch sau un sos picant, aceste aperitiv estival va fi, cu siguranță, o delicatesă apreciată de toți.