Image 1
Image 2

Tort cu mere întregi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

7 mere, 2 linguri de zahăr de pus peste mere, 4 linguri zahăr pentru caramel, 7 lingurițe de dulceață de căpșuni. Pentru blat: 4 ouă, 75 gr de zahăr, 75 gr de făină, un praf de copt.

Mod de preparare:

Se face un caramel din zahăr cu 2 linguri de apă și se toarnă uniform într-o tavă de tort. Merele se curăță de coajă, se scot sâmburii și se pun în tavă acoperind toată tava. În găurile merelor se pune dulceață de căpșuni și se pudrează cu zahăr. Se dă la cuptor, la 200 grade C, până merele sunt coapte și moi. Cât timp merele sunt la cuptor se prepară blatul. Se separă ouăle, albușurile se bat spumă, iar gălbenușurile se freacă cu zahărul și cu praful de copt. Se adaugă treptat albușul bătut peste gălbenușuri, se amestecă bine și se adaugă treptat făînă. Când merele sunt coapte bine se scot din cuptor și se toarnă amestecul de ouă cu făină și zahăr care s-a preparat între timp. Se dă din nou la cuptor încă 35-40 minute, la 180 grade. Când se scoate din cuptor se lasă câteva minute la răcit și se întoarce pe un platou. Se poate orna după preferință, dar se poate lăsa și așa, natur, pentru că arată bine și fără ornament.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Specialități de pâine din întreaga lume

VARIETATEA PĂINILOR DIN LUME

Specialități de pâine din întreaga lume

Pâinea, esența bucătăriei globale, este o expresie a identității culturale, reflectând tradițiile, climatul și inovația culinară specifică fiecărui popor. Diversitatea sa, de la pâinile aerate la cele dense, coapte pe vatră sau în tăvi, este martorul unei moșteniri bogate, variind în funcție de ingredientele principale: grâu, secară, orez sau mei.

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă

Compot de pere cu scortisoara

COMPOT PE IARNĂ

Compot de pere

În anul 1795, armata franceză a oferit un premiu de 12.000 de franci celui care inventează o nouă modalitate de prezervare a alimentelor. Nicolas Appert a fost cel care a propus conservarea alimentelor prin sterilizare și stocare în recipiente din sticlă, proces care s-a dovedit a fi foarte eficient în anul 1806, într-un test al marinei franceze. Pentru prevenirea stricării fructelor și legumelor se foloseau câteva metode precum pasteurizarea, fierberea (temperaturi ridicate pentru perioade mari de timp), refrigerarea, congelarea, tratametul cu vid și multe alte metode.