







Ingrediente:
Pentru blat: 7 oua
120 g de zahar
140 g de faina
40 g de cacao
un praf de copt
un zahar vanilat
Pentru crema: un praf de budinca de ciocolata, 400 g de zahar, 500 g de lapte, 100 g de faina, 500 g de unt, 50 g de cacao, o glazua de ciocolata, sau o ciocolata fina (100 g), stafide dupa gust.
Mod de preparare:
Blatul:
Separam ouale, iar albusurile si zaharul se bat spuma tare. Se adauga galbenusurile si se amesteca fin. Se amesteca si faina cu cacaua, cu praful de copt si cu zaharul vanilat, apoi se adauga treptat la spuma de oua. Se imparte in 4 parti egale si se coc 4 blaturi.
Intre timp se prepara crema. Se imparte laptele in doua, jumatatea se pune la fiert la foc mic, iar restul se amesteca cu faina si cu budinca, apoi se adauga la laptele incalzit si se amesteca continuu, pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca cu zaharul, iar dupa racirea completa se amesteca cu untul, iar cu mixerul se bate spuma, se adauga cacaua, cu grija sa nu faca noduri si se mai mixeaza putin. Crema se imparte in 3 parti egale si se umpe blaturile. Ciocolata se topeste pe aburi, sau se prepara glazura dupa reteta si se toarna peste tort. Partea laterala se poate netezi mai usor cu crema.