Image 1
Image 2

Tort cu ciocolată amăruie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru blat: 7 ouă, 120 g de zahăr, 120 g de făină, 60 g de cacao, un praf de copt, un zăhar vanilat.
Pentru cremă: un praf de budincă de ciocolată, 400 g de zahăr, 500 ml de lapte, 100 g de făină, 100 g de unt, 50 g de cacao, o glazură de ciocolată amăruie, sau o ciocolată amăruie fină – 60-80% (100 g), stafide după gust.

Mod de preparare:

Blatul: Separăm ouăle, iar albușurile și zahărul se bat spumă tare. Se adaugă gălbenușurile și se amestecă fin. Se amestecă și făina cu cacaua, cu praful de copt și cu zahărul vanilat, apoi se adaugă treptat la spuma de ouă. Se împarte în 4 părți egale și se coc 4 blaturi. Între timp se prepară crema. Se împarte laptele în două, jumătatea se pune la fiert la foc mic, iar restul se amestecă cu făina și cu budinca, apoi se adaugă la laptele încălzit și se amestecă continuu, până se îngroașă. Se ia de pe foc și se amestecă cu zahărul, după răcirea completă se amestecă cu untul, iar cu mixerul se bate spumă. Se adaugă cacaua, cu grijă să nu facă noduri și se mai mixează puțin. Aici se pot adăuga și stafidele. Crema se împarte în 3 părți egale și se umpe blaturile. Ciocolata se sfărâmă și se topește pe aburi, sau se prepară glazura după rețetă și se toarnă peste tort. Partea laterală se poate netezi mai usor cu cremă. Se ornează după imaginație.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Conopidă la Grătar

Conopidă la grătar este o garnitură ușoară și delicioasă făcută pe grătarul tău! Dacă sunteți în căutarea unei rețete de garnitură sănătoasă, care să se asorteze cu proteinele voastre preferate pe grătar, această este! Asezonată perfect, așa că există tone de favoare. Dacă îți place conopidă prăjită, această rețetă de conopidă la grătar va fi cu siguranță un succes!

Varză cu carne muntenească

REȚETE ROMÂNEȘTI

Varză cu carne muntenească

Varza acră cu carne de porc sau vită este o mâncare tradițională, gătită lent și finisată cu smântână pentru cremozitate. Perfectă pentru zilele reci, oferă o combinație reconfortantă de savoare și textură.