27.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 04.00 Descendenţii familiei Karolyi la Carei 05.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 05.30 Cultură 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Petrică Mureşan. 10.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiunii: Ştim să protejăm mediul? 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă, invitat: pr. Tiberiu Vălean. 17.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Tort cu ciocolată amăruie

Scris de I. Z., 08 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

Pentru blat: 7 ouă, 120 g de zahăr, 120 g de făină, 60 g de cacao, un praf de copt, un zăhar vanilat.
Pentru cremă: un praf de budincă de ciocolată, 400 g de zahăr, 500 ml de lapte, 100 g de făină, 100 g de unt, 50 g de cacao, o glazură de ciocolată amăruie, sau o ciocolată amăruie fină – 60-80% (100 g), stafide după gust.

Mod de preparare:

Blatul: Separăm ouăle, iar albuşurile şi zahărul se bat spumă tare. Se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă fin. Se amestecă şi făina cu cacaua, cu praful de copt şi cu zahărul vanilat, apoi se adaugă treptat la spuma de ouă. Se împarte în 4 părţi egale şi se coc 4 blaturi. Între timp se prepară crema. Se împarte laptele în două, jumătatea se pune la fiert la foc mic, iar restul se amestecă cu făina şi cu budinca, apoi se adaugă la laptele încălzit şi se amestecă continuu, până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se amestecă cu zahărul, după răcirea completă se amestecă cu untul, iar cu mixerul se bate spumă. Se adaugă cacaua, cu grijă să nu facă noduri şi se mai mixează puţin. Aici se pot adăuga şi stafidele. Crema se împarte în 3 părţi egale şi se umpe blaturile. Ciocolata se sfărâmă şi se topeşte pe aburi, sau se prepară glazura după reţetă şi se toarnă peste tort. Partea laterală se poate netezi mai usor cu cremă. Se ornează după imaginaţie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.