Ingrediente:
Pentru blat: 7 ouă, 120 g de zahăr, 120 g de făină, 60 g de cacao, un praf de copt, un zăhar vanilat.
Pentru cremă: un praf de budincă de ciocolată, 400 g de zahăr, 500 ml de lapte, 100 g de făină, 100 g de unt, 50 g de cacao, o glazură de ciocolată amăruie, sau o ciocolată amăruie fină – 60-80% (100 g), stafide după gust.
Mod de preparare:
Blatul: Separăm ouăle, iar albușurile și zahărul se bat spumă tare. Se adaugă gălbenușurile și se amestecă fin. Se amestecă și făina cu cacaua, cu praful de copt și cu zahărul vanilat, apoi se adaugă treptat la spuma de ouă. Se împarte în 4 părți egale și se coc 4 blaturi. Între timp se prepară crema. Se împarte laptele în două, jumătatea se pune la fiert la foc mic, iar restul se amestecă cu făina și cu budinca, apoi se adaugă la laptele încălzit și se amestecă continuu, până se îngroașă. Se ia de pe foc și se amestecă cu zahărul, după răcirea completă se amestecă cu untul, iar cu mixerul se bate spumă. Se adaugă cacaua, cu grijă să nu facă noduri și se mai mixează puțin. Aici se pot adăuga și stafidele. Crema se împarte în 3 părți egale și se umpe blaturile. Ciocolata se sfărâmă și se topește pe aburi, sau se prepară glazura după rețetă și se toarnă peste tort. Partea laterală se poate netezi mai usor cu cremă. Se ornează după imaginație.
Fii primul care comentează