Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Ingrediente:

1,5 kg carne de berbecuţ cu os, un kg de ceapă, 50 g de usturoi, 100 g de bulion pastă, o linguriţă de boia de ardei, 2 fricele de cimbru, 1,8 kg de cartofi, o linguriţă de piper, o legătură de frunze de pătrunjel, sare după gust, 100 ml de vin roşu demisec sau roze, 200 g de untură.

Mod de preparare

Carnea de berbecuţ se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun). După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă. Se potriveşte de sare şi se adaugă carnea prăjită, usturoiul curăţat şi tăiat mărunt şi cimbrul. Se lasă apoi să fiarbă la foc încet două ore.

Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe mai mari şi se adaugă la carne şi sos. Se mai fierb împreună 30 minute. Se serveşte cu verdeaţă tocată pe deasupra.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517