Ingrediente:
1,5 kg carne de berbecuț cu os, un kg de ceapă, 50 g de usturoi, 100 g de bulion pastă, o linguriță de boia de ardei, 2 fricele de cimbru, 1,8 kg de cartofi, o linguriță de piper, o legătură de frunze de pătrunjel, sare după gust, 100 ml de vin roșu demisec sau roze, 200 g de untură.
Mod de preparare
Carnea de berbecuț se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun). După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă. Se potriveşte de sare şi se adaugă carnea prăjită, usturoiul curăţat şi tăiat mărunt şi cimbrul. Se lasă apoi să fiarbă la foc încet două ore.
Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubulețe mai mari şi se adaugă la carne şi sos. Se mai fierb împreună 30 minute. Se serveşte cu verdeaţă tocată pe deasupra.
Fii primul care comentează