Image 1
Image 2

Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1,5 kg carne de berbecuț cu os, un kg de ceapă, 50 g de usturoi, 100 g de bulion pastă, o linguriță de boia de ardei, 2 fricele de cimbru, 1,8 kg de cartofi, o linguriță de piper, o legătură de frunze de pătrunjel, sare după gust, 100 ml de vin roșu demisec sau roze, 200 g de untură.

Mod de preparare

Carnea de berbecuț se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun). După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă. Se potriveşte de sare şi se adaugă carnea prăjită, usturoiul curăţat şi tăiat mărunt şi cimbrul. Se lasă apoi să fiarbă la foc încet două ore.

Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubulețe mai mari şi se adaugă la carne şi sos. Se mai fierb împreună 30 minute. Se serveşte cu verdeaţă tocată pe deasupra.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ROMÂNEȘTI

Prăjitură cu cremă de cafea

Rețeta de prăjitură cu cafea este ideală pentru iubitorii de cafea nu doar în formă să lichidă, ci în orice formă s-ar găși. E foarte gustoasă și se prepară ușor. Eu iubesc cafeaua si nu pot să funcționez fără o cană mare de cafea cu lapte. Îmi place cafeaua în toate formele ei, mai ales în prajituri. Nu imi pot imagina cafeaua fara ceva dulce langa ea, dar nici desertul fara ceasca de cafea langa el.

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.

Piept de curcan cu mere si cascaval

REȚETE REINTERPRETATE

Piept de curcan cu mere şi caşcaval

In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun.