17.08.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 01.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.00 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Dispariţie sau crimă 2. 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu. 05.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gergely Csaba, Tillinger Ştefan. Titlul emisiuni: Pictura – O stare a sufletului. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură, La Poessis a avut loc Forumul Economic Invest. 16.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blajan. Titlul emisiunii: Popicari de la CSM încep un nou sezon. 18.30 Audienţe în direct (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu.

Toader: Nu cred că preşedintele va da românilor un exemplu de nerespectare a Legii fundamentale

Scris de Stela Cădar, 07 iunie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declară că decizia CCR trebuie respectată imediat ce este publicată în Monitorul Oficial.

”Personal sunt ferm convins că în decizie nu trebuie să spui că preşedintele va emite în 10, 20 de zile, cum au spus unii. Putem argumenta răspunsuri pentru că nu avem toţi pregătire juridică la fel. Cert e că orice decizie e producătoare de efecte juridice, orice decizie produce efecte juridice de la momentul publicării în Monitorul Oficial”, a spus Toader.

Întrebat ce sancţiuni riscă preşedintele dacă nu pune în aplicare decizia, ministrul Justiţiei a răspuns: ”Treci bulevardul necorespunzător, primeşti amendă. Dacă conduci la volan băut, e stare de pericol. Dacă încalci Constituţia, mergi pe o treaptă, cea mai aşa, încalci treapta cea mai superioară, dar nu ai nici amendă sau închisoare. Toţi trebuie să îndeplinim obligaţiile dobândite din legea fundamentală în baza unui principiu al loialităţii faţă de valorile constituţionale. Am mai spus: nu cred că preşedintele, indiferent cine va fi, va da românilor un exemplu de nerespectare a Legii fundamentale. Nu avem amendă sau închisoare, dar avem obligaţia respectării Constituţiei. Nu cred că românul va privi favorabil o conduită posibilă în care eu nu cred, de nerespectare a unei decizii a CCR, de nerespectare a Constituţiei, nu cred asta. Până la urmă, sancţiunea supremă, puterea asta vine de la popor şi alegătorii te pot sancţiona la momentul corespunzător”, a spus ministrul Justi\iei, Tudorel Toader citat de Mediafax.

Toader a afirmat că mai există o sancţiune, ”mult mai severă”, care ultima dată s-a aplicat în urmă cu 6 ani, referindu-se la suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.