24.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Romeo Nicoară, Dumitru Pop, Ştefan Ressler. Titlul emisiuni: Politicieni români au exportat scandalul în Parlamentul European.(reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 02.45 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Cozma Irina. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Criza forţi de muncă în judeţul Satu Mare. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Fiţi sarea pământului. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Romeo Nicoară, Dumitru Pop, Ştefan Ressler. Titlul emisiuni: Politicieni români au exportat scandalul în Parlamentul European.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Panoramic sportiv, cu Ioînuţ Blăjan, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Noutăţi la început de an din boxul sătmărean. 14.00 Teleshopping 14.15 Cultură 16.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Arthur Piricsi. Titlul emisiuni: Arthur Piricsi – raport la 2400 de zile. 17.00 Cultură 17.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Cozma Irina. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiuni:Scandal pe seama confesiunilor religioase.

Toader: Nu cred că preşedintele va da românilor un exemplu de nerespectare a Legii fundamentale

Scris de Stela Cădar, 07 iunie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declară că decizia CCR trebuie respectată imediat ce este publicată în Monitorul Oficial.

”Personal sunt ferm convins că în decizie nu trebuie să spui că preşedintele va emite în 10, 20 de zile, cum au spus unii. Putem argumenta răspunsuri pentru că nu avem toţi pregătire juridică la fel. Cert e că orice decizie e producătoare de efecte juridice, orice decizie produce efecte juridice de la momentul publicării în Monitorul Oficial”, a spus Toader.

Întrebat ce sancţiuni riscă preşedintele dacă nu pune în aplicare decizia, ministrul Justiţiei a răspuns: ”Treci bulevardul necorespunzător, primeşti amendă. Dacă conduci la volan băut, e stare de pericol. Dacă încalci Constituţia, mergi pe o treaptă, cea mai aşa, încalci treapta cea mai superioară, dar nu ai nici amendă sau închisoare. Toţi trebuie să îndeplinim obligaţiile dobândite din legea fundamentală în baza unui principiu al loialităţii faţă de valorile constituţionale. Am mai spus: nu cred că preşedintele, indiferent cine va fi, va da românilor un exemplu de nerespectare a Legii fundamentale. Nu avem amendă sau închisoare, dar avem obligaţia respectării Constituţiei. Nu cred că românul va privi favorabil o conduită posibilă în care eu nu cred, de nerespectare a unei decizii a CCR, de nerespectare a Constituţiei, nu cred asta. Până la urmă, sancţiunea supremă, puterea asta vine de la popor şi alegătorii te pot sancţiona la momentul corespunzător”, a spus ministrul Justi\iei, Tudorel Toader citat de Mediafax.

Toader a afirmat că mai există o sancţiune, ”mult mai severă”, care ultima dată s-a aplicat în urmă cu 6 ani, referindu-se la suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.