Această variantă a desertului tradiţional italian conţine piure de piersici, lichior de portocale şi pişcoturi cu migdale.
Ingrediente:
(8 cupe a 200 ml)
– 450 gr piersici (jumătăţi decojite din compot)
– sucul de la compot
– 100 gr zahăr brun
– 2 gălbenuşuri mari
– 2 linguri lichior de portocale
– 250 gr brânză mascarpone
– 1 linguriţă extract de vanilie
– 200 ml frişcă bătută
– 150 gr pişcoturi amaretti (cu migdale)
– ciocolată rasă pentru ornat
Mod de preparare:
Cinci jumătăţi de piersici se taie felii subţiri şi se pun deoparte. Restul fructelor se taie cuburi şi se mixează în blender până se obţine un piure fin. Amestecăm brânza mascarpone cu piureul de piersici şi adăugăm extractul de vanilie.
Într-un bol de sticlă termorezistent, se amestecă cele două gălbenuşuri cu zahărul şi lichiorul de portocale, după care se fierbe pe baie de aburi amestecând continuu cu telul cca. 10 minute (sau până îşi dublează volumul). Se ia deoparte şi se răceşte puţin, apoi se adaugă treptat în crema de mascarpone. La final se încorporează frişca bătută.
În fiecare cupă se pune întâi un rând de pişcoturi care se stropesc cu puţin suc din compot. Adăugăm 2-3 linguri de cremă, câteva feliuţe de piersici, pişcoturi însiropate şi încheiem cu cremă. Ornăm cu piersici, pişcoturi şi ciocolată rasă. Se lasă la frigider câteva ore înainte de servire.
* Pont:
În cazul în care folosiţi pişcoturi simple, puteţi adăuga în cremă câteva picături de esenţă de migdale.
Reţetă trimisă de Cristina P.
Fii primul care comentează