Ţigările cu arome sau mentolate dispar din România | Informaţia Zilei

Ţigările cu arome sau mentolate dispar din România

Scris de Vasile Nechita, 19 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Din 20 mai, tutunul cu arome sau tigările mentolate nu se vor mai găsi la vânzare în România. În ţară sunt 4,2 de milioane de adulţi fumători, iar 16% dintre aceştia fumează ţigări mentolate. Decizia a fost luată ca urmare a unei directive europene ce a fost transpusă în legea 201 din 2016.

„S-a creat un precedent, a fost interzis un produs de pe piaţă în numele generic al sănătăţii publice, „noua religie”, cum o definea cineva recent. Astfel, e distorsionată cererea şi oferta, legile economiei libere pe care se contruiesc principiile democratice. Şi unul dintre cele mai importante principii este cel al libertăţii de alegere. Pe acest principiu se bazează funcţionarea democraţiei – de la vot până la consum şi producţie”, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii unei companii de tutun.

Reprezentanţii aceleiaşi companii susţin că perioada în care ar putea să retragă pachetele ar trebui extinsă cu câteva săptămâni, mai ales în situaţia în care va fi solicitată returnarea accizelor plătite la buget pentru produsele retrase de pe piaţă ca efect al legii.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 20 mai 2020, ora 07:52

    Vad ca mai marii din UE au trecut la principii nedemocratice, dictatoriale
    care ingradesc dreptul fundamental al omului la libera alegere respectiv, incalca legile economiei libere pe care se construiesc principiile democratice !. Si acesti nemernici sorosisti au tupeul sa arate cu degetul catre Orban Viktor punand la indoiala democratia din Ungaria numai pt. faptul ca nu vrea sa accepte cota de imigranti pe care vor sa-i impuna mai marii europeni !. UE este un mare Rahat !!!.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345