Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 02.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 03.32 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 04.34 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Căpşunul, o cultură rentabilă 05.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Adriana Hagău, titlul emisiunii: Antibioticele, între uz şi abuz 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.33 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Emilia Enătescu 10.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Ioan Man, titlul emisiunii: Cât de ameninţată este biodiversitatea? 11.16 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 14.25 Teleshopping 14.41 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa, întâlnirea cu Dumnezeu la cel mai înalt nivel 15.38 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Seminţele de calitate asigură succesul în agriculturăn 17.53 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, ttlul emisiunii: Copiii şi fricile lor 23.30 Ştiri

Tiberiu Soare dirijează în premieră Filarmonica ”Dinu Lipatti”

Scris de Vasile Andreica, 03 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Tiberiu Soare

Tiberiu Soare

În cadrul Festivalului Internaţional ”Zilele Muzicale Sătmărene”, ediţia 40, Filarmonica ”Dinu Lipatti” va fi dirijată joi, 5 octombrie, de la ora 18.30, de Tiberiu Soare, cunoscut dirijor bucureştean, aflat pentru prima oară pe scena Sălii Filarmonicii sătmărene. Solistul serii va fi pianistul rus Alexei Nabiulin.

Programul cuprinde ultimul concert pentru pian şi orchestră scris de Mozart, cel cu numărul 27, în Si bemol major, KV 595, zis ”al Încoronării”, şi Simfonia I în re minor, op. 13, de Serghei Rahmaninov, intrată în repertoriul curent după o premieră dezastruoasă care l-a făcut pe compozitor să intre într-o perioadă depresivă şi să-şi abandoneze partitura la plecarea din Rusia. Ea a fost redescoperită şi pusă în adevărata sa valoare după Al Doilea Război Mondial.

Format cu maeştri ca Ludovic Bacs şi Horia Andreescu, Tiberiu Soare îşi desfăşoară activitatea ca dirijor din 1999, apariţiile sale în faţa publicului obţinând, pe lângă aplauze, aprecierea unanimă a criticilor de specialitate şi a colaboratorilor. Între anii 2002 şi 2006 a activat ca profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. La pupitrul Orchestrei Naţionale Radio a realizat până acum mai multe concerte şi înregistrări. În prezent este dirijor al Operei Naţionale Bucureşti.

Alexei Nabiulin este cunoscut publicului larg ca un interpret profund, abordând diferite direcţii ale repertoriului pianistic, cu un simţ impecabil al stilului şi epocii. A început să studieze muzica împreună cu mama sa de la vârsta de 5 ani. A susţinut primul concert solistic la 9 ani. Începând cu anul 2012, Alexei Nabioulin îmbină cariera solistică cu cea de profesor universitar, în cadrul Conservatorului din Moscova.

Pentru acest concert este valabil abonamentul nr. 5, iar biletele se găsesc la intrarea sălii de concerte.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.