Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Imola Kis, Danciu Zamfir, Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Care este rolul Direcţiei Judeţene de Cultură? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ştefan Ressler, Vasile Ciocan, Dan Burulea, titlul emisiunii: Revoluţia Fiscală a scos oamenii în stradă (reluare) 02.36 Panormaric sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Ştefan Szilagyi, titlul emisiunii: Fotbalul sătmărean la finalul sezonului de toamnă 03.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 04.42 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu 05.35 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Marinelo Norberto 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Imola Kis, Danciu Zamfir, Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Care este rolul Direcţiei Judeţene de Cultură? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.32 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Ramona Farcaş, titlul emisiunii: Raporturile între autoritatea de mediu, operatori economici şi colectori de deşeuri 10.15 Panormaric sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Ştefan Szilagyi, titlul emisiunii: Fotbalul sătmărean la finalul sezonului de toamnă 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ştefan Ressler, Vasile Ciocan, Dan Burulea, titlul emisiunii: Revoluţia Fiscală a scos oamenii în stradă (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 14.40 Teleshopping 15.02 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Traian Ciurdaş, titlul emisiunii: Bârsăul se dezvoltă şi pe banii localnicilor 16.05 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.05 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoala performanţei 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marta Bzduch, titlul emisiunii: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia- Metaloglobus Bucureşti 23.30 Ştiri

Tiberiu Soare dirijează în premieră Filarmonica ”Dinu Lipatti”

Scris de Vasile Andreica, 03 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Tiberiu Soare

Tiberiu Soare

În cadrul Festivalului Internaţional ”Zilele Muzicale Sătmărene”, ediţia 40, Filarmonica ”Dinu Lipatti” va fi dirijată joi, 5 octombrie, de la ora 18.30, de Tiberiu Soare, cunoscut dirijor bucureştean, aflat pentru prima oară pe scena Sălii Filarmonicii sătmărene. Solistul serii va fi pianistul rus Alexei Nabiulin.

Programul cuprinde ultimul concert pentru pian şi orchestră scris de Mozart, cel cu numărul 27, în Si bemol major, KV 595, zis ”al Încoronării”, şi Simfonia I în re minor, op. 13, de Serghei Rahmaninov, intrată în repertoriul curent după o premieră dezastruoasă care l-a făcut pe compozitor să intre într-o perioadă depresivă şi să-şi abandoneze partitura la plecarea din Rusia. Ea a fost redescoperită şi pusă în adevărata sa valoare după Al Doilea Război Mondial.

Format cu maeştri ca Ludovic Bacs şi Horia Andreescu, Tiberiu Soare îşi desfăşoară activitatea ca dirijor din 1999, apariţiile sale în faţa publicului obţinând, pe lângă aplauze, aprecierea unanimă a criticilor de specialitate şi a colaboratorilor. Între anii 2002 şi 2006 a activat ca profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. La pupitrul Orchestrei Naţionale Radio a realizat până acum mai multe concerte şi înregistrări. În prezent este dirijor al Operei Naţionale Bucureşti.

Alexei Nabiulin este cunoscut publicului larg ca un interpret profund, abordând diferite direcţii ale repertoriului pianistic, cu un simţ impecabil al stilului şi epocii. A început să studieze muzica împreună cu mama sa de la vârsta de 5 ani. A susţinut primul concert solistic la 9 ani. Începând cu anul 2012, Alexei Nabioulin îmbină cariera solistică cu cea de profesor universitar, în cadrul Conservatorului din Moscova.

Pentru acest concert este valabil abonamentul nr. 5, iar biletele se găsesc la intrarea sălii de concerte.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.