Image 1
Image 2

Teste reușite pentru o pastilă care distruge coronavirusul

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un medicament cu mari șanse de distrugere a noului coronavirus a trecut deja de primul test pe oameni. A fost creat de Merck și are denumirea tehnică EIDD-2801. Vine sub forma unei pastile dezvoltate de cercetători americani și funcționează prin generarea unei ”erori catastrofale” în materialul genetic ARN a virusului. Aceasta generează o serie de mutații care, în final, reușesc să-l ucidă.

Medicamentul a parcurs deja primul test de siguranţă efectuat pe aproximativ 100 de voluntari din Marea Britanie, iar testele clinice extinse urmează să înceapă în Statele Unite şi în Marea Britanie în luna iunie a acestui an, peste doar câteva zile.

Dintr-un punct de vedere, noul EIDD-2801 funcționează într-o manieră similară cu virusul pe care încearcă să-l distrugă, din prisma modului în care se reproduce odată ajuns în organism. „În momentul în care virusul primeşte în ARN-ul său molecule din medicament, apare o acumulare letală de erori, o eroare catastrofală”, explică profesorul Ralph Baric, un expert în coronavirusuri de la Universitatea din Carolina de Nord care lucrează de câţiva ani cu colegii de la Universitatea Emory pentru dezvoltarea EIDD-2801.

În ceea ce privește Remdesivir produs de Gilead Sciences, noul medicament EIDD-2801 face parte din aceeași clasă de antivirale. Există însă o diferență semnificativă în ceea ce privește modul în care funcționează cele două medicamente. „Remdesivir blochează o enzimă de care virusul are nevoie pentru a se replica. EIDD-2801 provoacă erori în enzimă, iar aceste erori generează o mutaţie catastrofală”, precizează Roger Perlmutter. În plus, Remdesivir este injectabil, în timp ce noul medicament vine sub formă de pastilă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS DEZASTRU ÎN SĂNĂTATE

Instabilitatea platformei informatice le complică viața medicilor

Platforma informatică din asigurările de sănătate a dat chix din nou. Este pentru a doua oară în această lună când sistemul cedează, la fel și răbdarea furnizorilor de servicii medicale, nevoiți să facă nopți albe pentru trimiterea rețetelor și a serviciilor.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now