Teodorovici va analiza cum a cheltuit banii fiecare minister

Scris de Mioara Maxim, 31 iulie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Guvernul va analiza, înainte de a doua rectificare bugetară din acest an, care va avea loc la finele lunii octombrie, cum au cheltuit ordonatorii de credite banii alocaţi la rectificarea din iulie, iar în funcţie de rezultate vor fi redistribuite sumele necheltuite, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„În octombrie, la a doua rectificare bugetară din acest an, vom avea o analiză, să vedem fiecare ordonator de credite cum a cheltuit sumele de la această alocare bugetară la rectificarea din iulie şi vedem cum redistribuim fondurile, să nu blocăm sumele artificial”, a afirmat vineri ministrul de resort, Eugen Teodorovici, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că vrea să vadă clar şi detaliat cum sunt cheltuite aceste sume de fiecare minister, scrie Mediafax.

„Trebuie să alocăm aceste sume în zonele de interes în economie şi ca importanţă, în sănătate şi educaţie, mai ales acolo unde se cheltuie într-un mod eficient”, a mai spus ministrul.

El a explicat redistribuirea sumelor bugetare între instituţii la rectificarea pozitivă din iulie prin faptul că fondurile nu trebuie blocate artificial, fără a putea fi cheltuite.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517