Teodorovici acuză lipsa de unitate din PSD şi cere congres rapid | Informaţia Zilei

Teodorovici acuză lipsa de unitate din PSD şi cere congres rapid

Scris de Vasile Andreica, 29 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Din închisoare, Liviu Dragnea susţine indirect ideile fostului său ministru

Fostul preşedinte executiv al PSD Eugen Teodorovici afirmă că nu doreşte să fie printre ”groparii PSD”, ci printre cei care pot să-i redea renumele de ”partid al marilor proiecte”.

Teodorovici susţine că PSD nu ştie să-şi fructifice avantajele de imagine şi nu ar fi pierdut atât de multe bătălii dacă ar fi învăţat cum să fie incisiv. ”PSD a fost de multe ori propriul său adversar”, afirmă Teodorovici care solicită organizarea unui congres al partidului.

”Mass-media ne cataloghează ca fiind un partid defensiv, incapabil de a genera atacuri (justificate!) către ceilalţi competitori politici cu care concurăm la fiecare ciclu electoral. De ce nu este PSD incisiv? Este o întrebare la care dacă am fi găsit răspunsul probabil n-am fi pierdut multe bătălii importante … poate aţi fi tentaţi să credeţi că nu avem strategii cei mai buni! Nici vorbă!

Eu, unul, cred că PSD a fost de multe ori propriul său adversar. În mare parte, competiţia internă a generat conflicte şi lupte mai mari decât cele cu adversarii. (…) În multe cazuri, trădarea a dus PSD în opoziţie şi chiar în băşcălia sau ura unora dintre cetăţenii oneşti ai ţării noastre…”, a mai scris Teodorovici.

”Sunt un politician nou, dar nu suficient de naiv încât să nu-mi dau seama în ce situaţie este acum PSD. Partid în opoziţie, cu o imagine destul de avariată şi cu leadership ambiguu. Plutim în derivă după coliziunea cu iceberg-ul şi nu reuşim să ne găsim drumul sau măcar dorinţa de a mai căuta vreun drum politic. PSD este, poate, în cea mai dificilă situaţie în care s-a aflat vreodată – nu pentru că este în opoziţie (a mai fost de multe ori!) – nici pentru că nu are vreun scor strălucit (a mai avut situaţii asemănătoare!) – ci pentru că a pierdut ceva mult mai important< încrederea în propriile forţe şi încrederea celor care ne simpatizau şi considerau că mai putem însemna ceva vreodată”, consideră fostul preşedinte executiv al PSD. Acesta consideră că lipsa de încredere din partea electoratului este ”anticamera dispariţiei PSD, poate cea mai mare miză a lui Klaus Iohannis şi a PNL”.

Teodorovici solicită organizarea unui congres pentru a avea o conducere legitimată prin vot care să demareze ”toate acţiunile politice absolut necesare”.

Opinia lui Liviu Dragnea

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a declarat, într-un interviu acordat din detenţie, că în România este ”o societate mai captivă” decât este el în închisoare şi că nu se întrevăd măsuri din partea actualei puteri, dar nici din partea Opoziţiei. ”Un partid cu asemenea frământări interne nu are cum să mai aibă coerenţă, să fie o voce articulată”, a afirmat Dragnea despre PSD, apreciind că un congres al formaţiunii trebuia făcut după alegerile prezidenţiale, nu cu puţin timp înaintea alegerilor parlamentare.

”Ştiţi cum rezolvă ei problema să nu mai aibă dispute? Amână congresul şi le tranşează după alegerile parlamentare. Trebuiau să facă un congres imediat după prezidenţiale. Să te apuci să faci congres acum, iar cu scandal intern, cu toată presa care îţi crează subiecte… şi ăştia în continuare să facă tot felul de giumbuşlucuri sigur că le dai totul pe tavă. Sunt maturi”, a adăugat ironic Dragnea.

Abonează-te acum Online!
  1. tractorist a spus: 30 iunie 2020, ora 07:46

    Serghei Teodorovici sa joace carti si sa cinte melodii patriotice rusesti impreuna cu puscariasul draknea la penitenciar. Inca cel putin 10 ani de zile.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517