Templele voodoo primesc bolnavi de coronavirus | Informaţia Zilei

Templele voodoo primesc bolnavi de coronavirus

Scris de Vasile Andreica, 25 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Liderii voodoo din Haiti au instruit preoţii acestei religii afro-caraibiene să creeze un remediu secret pentru noul coronavirus şi să pregătească încăperile sacre de iniţiere ale templelor pentru a primi pacienţi, transmite Reuters.

În Haiti, unde serviciile de sănătate de tip occidental sunt deficitate şi prea costisitoare pentru mulţi, locuitorii apelează deseori la remedii naturiste şi ritualuri ale preoţilor voodoo “houngan” şi preoteselor “mambo”.

În ultimele două săptămâni, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut de cinci ori în cea mai săracă ţară din Americi, la 865, iar informaţiile despre o ”febră” misterioasă se răspândesc.

Peste jumătate din populaţia de 11 milioane de oameni din Haiti sunt credincioşi voodoo, o religie adusă din Vestul Africii cu secole în urmă de către sclavi care au practicat-o clandestin în perioada colonială franceză.

Încă de la apariţia primelor cazuri de coronavirus în Haiti, la jumătatea lunii martie, preoţii voodoo au servit ceaiuri cu ingrediente care includ moringa, eucalipt, ghimpir şi miere, pentru a întări sistemul imunitar.

Comunitatea a identificat 1.000 de temple voodoo care au o “Djèvo”, o cameră sacră utilizată în ritualuri de iniţiere, care este separată de camerele de rugăciune şi poate fi folosită pentru izolarea a până la 15 pacienţi fiecare.

Auguste a spus că este o ruşine că preşedintele Jovenel Moise a susţinut ”un leac” pe bază de plante din Madagascar pentru COVID-19, în loc de tratamentele voodoo din Haiti.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517