Tehnologii care vor înlocui munca omului în unele domenii ale agriculturii | Informaţia Zilei

Tehnologii care vor înlocui munca omului în unele domenii ale agriculturii

Scris de Ioan Aniţaş, 09 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În actualele condiţii, când este o competiţie acerbă în diversele domenii ale agriculturii, iar forţa de muncă este în scădere continuă, specialiştii în domeniu privesc în perspectivă.

Pe o posibilă listă a priorităţilor pentru a spori eficienţa în domeniu şi scăderea cheltuielilor cu munca vie, în perspectivă se vor regăsi: Tractoarele sau combinele autonome, fără şofer, supravegheate de un singur operator care coordonează de la un computer zeci de maşini agricole pe câmp; Fermele mari vor investi în construcţia de roboţi care culeg fructele: căpşuni, cireşe, portocale etc.; Roboţii vor înlocui tot mai mult efortul fizic şi repetitiv, care presupune risc sau precizie al oamenilor. Robot agricol – Tractor autonom; Roboţii în zootehnie pot supraveghea permanent şi diferitele efective de animale, autoalimentate cu energie prin panouri solare; La fermele de lapte, de pildă, apar tehnologii noi, precum centura cu guler inteligent, dezvoltată pentru a urmări sănătatea şi fertilitatea vacilor.

Acest dispozitiv poate fi integrat cu un telefon inteligent sau laptop pentru a urmări comportamentul animalelor, ceea ce ajută la furnizarea de tratamente sau hrană la timp ş.a.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517