Tehnologia 5G va genera la nivel mondial venituri de 225 de miliarde euro în 2025 | Informaţia Zilei

Tehnologia 5G va genera la nivel mondial venituri de 225 de miliarde euro în 2025

Scris de Ioana Vladimirescu, 04 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Comisia Europeană a aprobat zilele trecute setul comun de instrumente care cuprinde măsuri de atenuare convenite de statele membre pentru a răspunde riscurilor de securitate legate de introducerea tehnologiei 5G, a cincea generaţie de reţele mobile.

Acest lucru vine în urma solicitării Consiliului de a se elabora o abordare concertată cu privire la securitatea reţelelor 5G şi a adoptării de către Comisie, în primăvara anului trecut, a unei recomandări.

În ultimul an, statele membre au identificat riscurile şi vulnerabilităţile la nivel naţional şi au publicat o evaluare comună a riscurilor la nivelul UE. Prin intermediul setului de instrumente, statele membre se angajează să avanseze împreună pe baza unei evaluări obiective a riscurilor identificate şi a unor măsuri proporţionale de atenuare. Potrivit comunicatului Reprezentanţei Comisiei Europene în România, odată cu comunicarea adoptată, Comisia lansează acţiuni relevante în sfera sa de competenţă şi face apel ca măsurile-cheie să fie puse în aplicare până la 30 aprilie 2020.

Margrethe Vestager, vicepreşedinta executivă pentru “O Europă pregătită pentru era digitală”, a declarat: „Putem realiza lucruri extraordinare cu ajutorul tehnologiei 5G. Tehnologia face posibile medicina personalizată, agricultura de precizie şi reţelele energetice care pot integra toate tipurile de energie din surse regenerabile”. Se estimează că tehnologia 5G urmează să genereze la nivel mondial venituri de 225 de miliarde euro în 2025, scrie sursa citată.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517