Audienţe în direct cu eva laczko, invitaţi: Kovacs Emil, Koter Laszlo. Titlul emisiuni: Muveszbaratsagok: Koter es Kovacs (Prietenii între artişti: Koter şi Kovacs).(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Horia Adrian Ungur,Ovidiu Silaghi. Titlul emisiunii: Scandalul din justiţie versus scandalul din politică. (reluare) 02.30 Cultură,cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Pop.Titlul emisiunii: Munca-o modalitate de a rămâne tânăr. 03.40 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Paula Pirvănescu. 05.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Bornyasz Iosif. Titlul emisiunii: Caprele spaniole la concurenţă cu cele autohtone. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea:Ilona Ilyes. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu eva laczko, invitaţi: Kovacs Emil, Koter Laszlo. Titlul emisiuni: Muveszbaratsagok: Koter es Kovacs (Prietenii între artişti: Koter şi Kovacs).(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea:Ilona Ilyes. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Gaspar Gyorgy. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Gabriel Gorgan. Titlul emisiunii: Tineri în faţa provocărilor timpului actual. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Horia Adrian Ungur,Ovidiu Silaghi. Titlul emisiunii: Scandalul din justiţie versus scandalul din politică. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Colonel Gheorghe Strâmb. Titlul emisiuni: Colonel Gheorghe Strâmb – rapor la 3650 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură cu Laczo Ev,invitat: Muzsnai Arpad.Titlul emisiuni: Paskandi-Dsida- Jakobffz napok. 15.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum învingem depresia? 16.25 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Ştefan Szilagyi. Titlul emisiunii: Fotbalul juvenil în atenţia ASJ şi ISJ. 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Formaţia Clasic . 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gheorghe Cormoş, Ioan Tipu Sălăjanu. Titlul emisiunii: Scrisul sătmărean în context local şi naţional.(reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Info Studio cu Laczko Eva, invitaţi: Lochli Tunde, Kegyes David.Titlul emisiunii:Mosolyhaz – az orom oazisa(Casa Zânelor – oază de bucurii). 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Paula Pirvănescu. 23.30 Ştiri

Teatrul Bulandra, promovat sub imaginea de Teatru al Europei

Scris de Vasile Andreica, 12 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Teatrul Bulandra - Sala Liviu Ciulei

Teatrul Bulandra – Sala Liviu Ciulei

Consilierii generali ai Capitalei au fost de acord, luni, cu promovarea imaginii Teatrului Municipal ‘Lucia Sturdza Bulandra’ sub denumirea ‘Bulandra – Teatru al Europei’, în semn de apreciere pentru ascensiunea şi recunoaşterea internaţională în lumea artei spectacolului de la aderarea în Uniunea Teatrelor din Europa până în prezent.

„Motivaţia principală a acestei nominalizări de prestigiu în lumea teatrului mondial este materializarea succesului în eforturile de afirmare internaţională ale colectivului Teatrului Municipal ‘Lucia Sturza Bulandra’ de la aderarea acestei instituţii de spectacol în Uniunea Teatrelor din Europa (UTE) în anul 1992, eforturi recunoscute de mai bine de două decenii pe plan european de ceilalţi membri ai Uniunii şi de întreaga elită artistică ataşată crezurilor sale”, se arată în expunerea de motive semnată de consilierii generali ALDE.

Se menţionează că denumirea adăugată nu va face parte din denumirea administrativă, nu va antrena cheltuieli în plus pentru bugetul în execuţie al instituţiei sau în organigramă şi regulamentul de funcţionare, „marcând doar o notă distinctivă prestigioasă pe antet, firmele de pe şi din clădirea teatrului şi în mesajele publice, verbale, imagistice şi scrise ale teatrului”.

În raportul de specialitate se arată că, începând din 2012, statutul UTE este acela de fundaţie de interes public european prin atribuirea de către Consiliul Europei a funcţiei de ambasador cultural al Uniunii Europene.

„Pe măsura creşterii prestigiului UTE, s-a încetăţenit practica municipalităţilor şi altor factori responsabili care răspund de activitatea teatrelor membre de a atribui ca denumire distinctivă alături de cea istorică a completării ‘Teatru al Europei’ atât ca semn de recunoaştere a apartenenţei la un club de prime instituţii teatrale de nivel european, cât şi ca o şansă de valorificare a unui potenţial artistic şi de imagine certificat de elita artistică locală şi internaţională, aflate în dialog”, reiese din document.

Astfel, şi-au completat denumirile teatrele Odeon din Paris, Piccolo Teatro din Milano şi Malâi Teatr din Sankt Petersburg.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.