Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Felicia Hrihorişan, Alina Perşa. Titlul emisiunii: Partea întunecată a internetului (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ioan Leitner, Valeriu Bancea, Gabriel Zetea. Titlul emisiunii: Cum va arăta cabinetul Dăncilă? (reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Crime comise între membrii ai familiei 03.33 Nicolae Mureşan, un veteran al festivalului Oţeloaia 04.34 Caii sătmăreni de performanţă 05.10 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Concursul Viaţă pentru mediu la final 05.52 Info studio, cu Eva Laczko, invitaţi Tiberiu Koczinger, Dohi Trepszker Zsofia. Titlul emisiunii: Sătmărenii şi Raza Speranţei de 15 ani alături de copiii suferinzi de boli maligne 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Tiberiu Vălean, Marinela Gliga. Titlul emisiunii: Manifestări împotriva avortului la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.32 Festivalul datinilor şi obiceiurilor de iarnă 10.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Cetăţenii chemaţi să se implice în săptămâna mobilităţii europene 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ioan Leitner, Valeriu Bancea, Gabriel Zetea. Titlul emisiunii: Cum va arăta cabinetul Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.32 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Vasile Blaga. Titlul emisiunii: Relaţia dintre medicul de familie şi pacient 14.08 Teleshopping 14.25 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Florin Turcu, Horia Macarie. Titlul emisiunii: Planurile Asociaţiei Judeţene de Atletism Satu Mare 15.25 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Radu Iancu. Titlul emisiunii: Putere economică în creştere la Medieşu Aurit 16.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Romeo Nicoarăraport la 7.670 de zile 17.32 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi Dorle Ghiriti, Paula Fedorca. Titlul emisiunii: Orientarea şcolară pentru elevii din ciclu gimnazial 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină,invitat Ionuţ Bujor. Titlul emisiunii: Mai aveţi curajul să circulaţi cu autobusele vechi ale Transurbanului? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia-Gaz Metan Mediaş 22.30 Concert Youth on Stage 23.30 Ştiri

Teatrul Bulandra, promovat sub imaginea de Teatru al Europei

Scris de Vasile Andreica, 12 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Teatrul Bulandra - Sala Liviu Ciulei

Teatrul Bulandra – Sala Liviu Ciulei

Consilierii generali ai Capitalei au fost de acord, luni, cu promovarea imaginii Teatrului Municipal ‘Lucia Sturdza Bulandra’ sub denumirea ‘Bulandra – Teatru al Europei’, în semn de apreciere pentru ascensiunea şi recunoaşterea internaţională în lumea artei spectacolului de la aderarea în Uniunea Teatrelor din Europa până în prezent.

„Motivaţia principală a acestei nominalizări de prestigiu în lumea teatrului mondial este materializarea succesului în eforturile de afirmare internaţională ale colectivului Teatrului Municipal ‘Lucia Sturza Bulandra’ de la aderarea acestei instituţii de spectacol în Uniunea Teatrelor din Europa (UTE) în anul 1992, eforturi recunoscute de mai bine de două decenii pe plan european de ceilalţi membri ai Uniunii şi de întreaga elită artistică ataşată crezurilor sale”, se arată în expunerea de motive semnată de consilierii generali ALDE.

Se menţionează că denumirea adăugată nu va face parte din denumirea administrativă, nu va antrena cheltuieli în plus pentru bugetul în execuţie al instituţiei sau în organigramă şi regulamentul de funcţionare, „marcând doar o notă distinctivă prestigioasă pe antet, firmele de pe şi din clădirea teatrului şi în mesajele publice, verbale, imagistice şi scrise ale teatrului”.

În raportul de specialitate se arată că, începând din 2012, statutul UTE este acela de fundaţie de interes public european prin atribuirea de către Consiliul Europei a funcţiei de ambasador cultural al Uniunii Europene.

„Pe măsura creşterii prestigiului UTE, s-a încetăţenit practica municipalităţilor şi altor factori responsabili care răspund de activitatea teatrelor membre de a atribui ca denumire distinctivă alături de cea istorică a completării ‘Teatru al Europei’ atât ca semn de recunoaştere a apartenenţei la un club de prime instituţii teatrale de nivel european, cât şi ca o şansă de valorificare a unui potenţial artistic şi de imagine certificat de elita artistică locală şi internaţională, aflate în dialog”, reiese din document.

Astfel, şi-au completat denumirile teatrele Odeon din Paris, Piccolo Teatro din Milano şi Malâi Teatr din Sankt Petersburg.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.