Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Taximetriştii vor să mărească tarifele pentru că s-a scumpit combustibilul, s-au majorat asigurările, taxele şi impozitele

Scris de Sergiu Podina, 09 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Taximetriştii sătmăreni nu se lasă şi par mai hotărâţi ca niciodată să îşi ducă planul la îndeplinire. Aceştia îşi doresc ca tarifele pe care le practică să crească cu 80 de bani, mai exact de la 2,2 lei la 3 lei pe kilometru.


Mai mult, şoferii de la mai multe firme au făcut front comun pentru a se organiza într-o asociaţie sindicală prin intermediul căreia drepturile lor să fie mult mai bine apărate în faţa patronilor.

Astfel, duminică, 7 ianuarie, s-au întâlnit în parcarea de sub podul Decebal în semn de protest. “Ne dorim majorarea tarifelor de la 2,20 lei/kilometru la 3 lei/kilometru la pornire. De asemenea vrem ca tariful de noapte să urce la 3,5 lei/kilometru, respectiv la 3,9 lei/kilometru în extern’, ne spune Adrian Popa, reprezentant al taximetriştilor sătmăreni.

Taximetriştii spun că au un profit de 30 lei după 10 ore muncite

Cum se motivează necesitatea acestor creşteri de preţuri aflăm tot de la Adrian Popa. Acesta este taximetrist cu vechime şi astfel este în măsură să explice care sunt costurile lor într-o zi şi care sunt sumele de bani ce la final le rămân în mână. “În primul rând vedem că statul român ne pretinde din ce în ce mai mult din 2018, nu doar nouă, ci tuturor cetăţenilor. Pe lângă costul vieţii, noi zilnic muncim mai mult de 8 ore pe zi pe un profit total de aproximativ 150 de lei. Din această sumă, dacă scădem costul benzinei, şi anume 50 lei, rămânem cu 100 lei. De aici dacă mai scădem impozitul pe venit, taxă de dispecerat şi alte costuri de întreţinere a maşinii rămânem în mână cu 30 lei, maxim 50 lei, după 10 sau 12 ore de stat în maşină”, explică Adrian Popa.

Mai multe în ediţia tipărită din „Informaţia Zilei” – 9 ianuarie 2018, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
 1. ciprian a spus: 10 ianuarie 2018, ora 13:57

  Se spune ca exista 3 categorii de oameni: oameni buni, oameni rai si taximetristii.

 2. suporter adevarat a spus: 09 ianuarie 2018, ora 20:52

  de ce nu publicati toate comentariile? iarasi cenzurati ?publicati ce va convine voua si va mirati ca lumea va injura prin satu-mare

 3. suporter adevarat a spus: 09 ianuarie 2018, ora 20:40

  daca nu va convine castigul mergeti si va angajati la DRM lucrati numai 8 ore si castigul e mai mare stati in parcare si faceti integrame si va plangeti cat munciti la lopata cu voi pe santier da dar voi nu santeti obisnuiti cu lucrul voi santeti smecheri ca santeti taximetristi va permiteti sa incalcati regulamentul rutier sa nu vorbim de cel de bun simt pe care multi dintre voi nu-l aveti asa ca ciocu mic si la lucru cu voi

 4. Dac Bulibas a spus: 09 ianuarie 2018, ora 11:53

  Mergeti si culcati-va !!!….
  In Bucuresti pretul este de 2 lei/Km in cazul masinilor noi cu maxim confort si de 1,7 lei/Km. in cazul masinilor mai vechi (2008,2007 ) cu mai putin confort. Voi unde va incadrati ?. Satu Mare la fel ca si Bucurestiul nu este in Romania ?. In Bucuresti salariile sunt duble fata de Satu Mare !!!. Acolo taximetria este mai rentabila decat in Satu Mare ?. Daca ei reusesc sa existe dupa preturile lor atunci consider ca ar trebui sa va orientati dupa ei si nu sa cersiti noua pt. a compensa slabiciunile voastre.

 5. parearea mea a spus: 09 ianuarie 2018, ora 11:45

  Propunere: taximetristii sa mearga inainte cu taxele lor, primaria sa reintroducă maxitaxiurile (foarte utile) de mai demult. In felul acesta toata lumea va fi multumita.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.