10.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitați: Lorand Turos, Romeo Nicoară, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Război în coaliția PSD-ALDE? (reluare) 01.35 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Adrian Pristopan. 02.35 Cultură, Samfest jazz. 04.45 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenților?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumusețe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitați: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitați: Lorand Turos, Romeo Nicoară, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Război în coaliția PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Adrian Pristopan. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.15 Educație ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perșa. Titlul emisiunii: Asociația ACT4U, implicată în diverse activități ecologice. 16.00 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 17.00 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licență pro. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiță, invitat: Cătălin Cismaș. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest.

Taximetriştii vor să mărească tarifele pentru că s-a scumpit combustibilul, s-au majorat asigurările, taxele şi impozitele

Scris de Sergiu Podina, 09 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Taximetriştii sătmăreni nu se lasă şi par mai hotărâţi ca niciodată să îşi ducă planul la îndeplinire. Aceştia îşi doresc ca tarifele pe care le practică să crească cu 80 de bani, mai exact de la 2,2 lei la 3 lei pe kilometru.


Mai mult, şoferii de la mai multe firme au făcut front comun pentru a se organiza într-o asociaţie sindicală prin intermediul căreia drepturile lor să fie mult mai bine apărate în faţa patronilor.

Astfel, duminică, 7 ianuarie, s-au întâlnit în parcarea de sub podul Decebal în semn de protest. “Ne dorim majorarea tarifelor de la 2,20 lei/kilometru la 3 lei/kilometru la pornire. De asemenea vrem ca tariful de noapte să urce la 3,5 lei/kilometru, respectiv la 3,9 lei/kilometru în extern’, ne spune Adrian Popa, reprezentant al taximetriştilor sătmăreni.

Taximetriştii spun că au un profit de 30 lei după 10 ore muncite

Cum se motivează necesitatea acestor creşteri de preţuri aflăm tot de la Adrian Popa. Acesta este taximetrist cu vechime şi astfel este în măsură să explice care sunt costurile lor într-o zi şi care sunt sumele de bani ce la final le rămân în mână. “În primul rând vedem că statul român ne pretinde din ce în ce mai mult din 2018, nu doar nouă, ci tuturor cetăţenilor. Pe lângă costul vieţii, noi zilnic muncim mai mult de 8 ore pe zi pe un profit total de aproximativ 150 de lei. Din această sumă, dacă scădem costul benzinei, şi anume 50 lei, rămânem cu 100 lei. De aici dacă mai scădem impozitul pe venit, taxă de dispecerat şi alte costuri de întreţinere a maşinii rămânem în mână cu 30 lei, maxim 50 lei, după 10 sau 12 ore de stat în maşină”, explică Adrian Popa.

Mai multe în ediţia tipărită din „Informaţia Zilei” – 9 ianuarie 2018, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
 1. ciprian a spus: 10 ianuarie 2018, ora 13:57

  Se spune ca exista 3 categorii de oameni: oameni buni, oameni rai si taximetristii.

 2. suporter adevarat a spus: 09 ianuarie 2018, ora 20:52

  de ce nu publicati toate comentariile? iarasi cenzurati ?publicati ce va convine voua si va mirati ca lumea va injura prin satu-mare

 3. suporter adevarat a spus: 09 ianuarie 2018, ora 20:40

  daca nu va convine castigul mergeti si va angajati la DRM lucrati numai 8 ore si castigul e mai mare stati in parcare si faceti integrame si va plangeti cat munciti la lopata cu voi pe santier da dar voi nu santeti obisnuiti cu lucrul voi santeti smecheri ca santeti taximetristi va permiteti sa incalcati regulamentul rutier sa nu vorbim de cel de bun simt pe care multi dintre voi nu-l aveti asa ca ciocu mic si la lucru cu voi

 4. Dac Bulibas a spus: 09 ianuarie 2018, ora 11:53

  Mergeti si culcati-va !!!….
  In Bucuresti pretul este de 2 lei/Km in cazul masinilor noi cu maxim confort si de 1,7 lei/Km. in cazul masinilor mai vechi (2008,2007 ) cu mai putin confort. Voi unde va incadrati ?. Satu Mare la fel ca si Bucurestiul nu este in Romania ?. In Bucuresti salariile sunt duble fata de Satu Mare !!!. Acolo taximetria este mai rentabila decat in Satu Mare ?. Daca ei reusesc sa existe dupa preturile lor atunci consider ca ar trebui sa va orientati dupa ei si nu sa cersiti noua pt. a compensa slabiciunile voastre.

 5. parearea mea a spus: 09 ianuarie 2018, ora 11:45

  Propunere: taximetristii sa mearga inainte cu taxele lor, primaria sa reintroducă maxitaxiurile (foarte utile) de mai demult. In felul acesta toata lumea va fi multumita.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.