Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 02.10 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.10 Teatru 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 05.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.10 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 09.45 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.35 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Pallai Bele. Titlul emisiunii: Gorog katolikus elet. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 13.00 Ştiri13.25Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 14.20 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formaţia Clasic. 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Taxa de mediu lasă comunele Terebeşti şi Craidorolţ fără salubrizare

Scris de Sergiu Podina, 02 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Groapa de gunoi Doba

Groapa de gunoi Doba

    Cetăţenii judeţului Satu Mare riscă să rămână cu gunoaiele în faţa caselor sau a blocurilor. Craidorolţ este prima comună în care serviciul de salubrizare a fost sistat. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a neachitării facturilor aferente taxei de mediu din perioada ianuarie-martie 2017. Într-o situaţie similară se află şi comuna Terebeşti, dar şi altele de pe raza judeţului.

    Primarii spun că administratorul sau proprietarul depozitului de deşeuri care în cazul nostru este Consiliul Judeţean, trebuie să plătească.  
    Taxa de mediu impusă de către Uniunea Europeană ca urmare a gradului scăzut de colectare selectivă a deşeurilor din ţara noastră începe să facă primele “victime” în judeţul Satu Mare.

Legislaţia mult prea interpretabilă şi sustragerea de la plata acestei obligaţii din partea autorităţilor responsabile, îi transformă pe cetăţeni în victime sigure.
    Gunoiul reprezintă în acest moment o problemă în mai multe unităţi administrativ teritoriale din judeţul Satu Mare, asta după ce societăţile care furnizau serviciul de salubrizare şi-a sistat activitatea.

 

Mai multe citiţi în ediţia tipărită din  data de 2 iunie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.