Tăşcuţe din cartofi umplute cu carne

Scris de I. Z., 16 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

400 g de carne tocată, 800 g de cartofi, 200 g de făină, 150 g de caşcaval felii, 240 ml de vin roşu, o ceapă, un morcov, o lingură de pastă de tomate, un ou, ulei, sare, piper

Mod de preparare:

Curăţaţi de coajă morcovul şi ceapa, tocaţi-le mărunt şi le puneţi la călit într-o tigaie cu 50 ml de ulei încins. Amestecaţi şi adăugaţi carnea tocată. Căliţi până este aproape gata şi adăugaţi sare, vinul roşu, pasta de tomate, amestecaţi, mai ţineţi câteva minute pe foc şi daţi deoparte. Fierbeţi cartofii în coajă în 2 litri de apă cu sare. Îi lăsaţi puţin la răcit, apoi îi curăţaţi şi îi faceţi piureu. Adăugaţi oul, sarea şi amestecaţi bine. Începeţi să formaţi bile: într-un bol tapetat cu folie elastică puneţi 3 linguri de piureu şi aplatizaţi cu lingura, urmând forma bolului, cu marginile ridicate şi cu gaură la mijloc. În mijloc puneţi câte 2 linguri din umplutura de carne şi strângeţi bine folia de plastic. Rotiţi până obţineţi o minge. Procedaţi la fel şi cu celelalte bile, apoi îi mai planaţi puţin. Treceţi fiecare bilă prin făină şi prăjiţi în baia de ulei până se rumenesc. Puneţi tăşcuţele prăjite într-un vas termorezistent, deasupra fiecăreia puneţi câte o felie de caşcaval. Coaceţi la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 15 minute.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517