Image 1
Image 2

Tăşcuţe din cartofi umplute cu carne

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

400 g de carne tocată, 800 g de cartofi, 200 g de făină, 150 g de cașcaval felii, 240 ml de vin roșu, o ceapă, un morcov, o lingură de pastă de tomate, un ou, ulei, sare, piper

Mod de preparare:

Curățați de coajă morcovul și ceapa, tocați-le mărunt și le puneți la călit într-o tigaie cu 50 ml de ulei încins. Amestecați și adăugați carnea tocată. Căliți până este aproape gata și adăugați sare, vinul roșu, pasta de tomate, amestecați, mai țineți câteva minute pe foc și dați deoparte. Fierbeți cartofii în coajă în 2 litri de apă cu sare. Îi lăsați puțin la răcit, apoi îi curățați și îi faceți piureu. Adăugați oul, sarea și amestecați bine. Începeți să formați bile: într-un bol tapetat cu folie elastică puneți 3 linguri de piureu și aplatizați cu lingura, urmând forma bolului, cu marginile ridicate și cu gaură la mijloc. În mijloc puneți câte 2 linguri din umplutura de carne și strângeți bine folia de plastic. Rotiți până obțineți o minge. Procedați la fel și cu celelalte bile, apoi îi mai planați puțin. Treceți fiecare bilă prin făină și prăjiți în baia de ulei până se rumenesc. Puneți tășcuțele prăjite într-un vas termorezistent, deasupra fiecăreia puneți câte o felie de cașcaval. Coaceți la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 15 minute.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

Spanacul, bogat în antioxidanți, fier, vitamine A, C, K, și minerale, este recunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății cognitive și a vederii. Studiile arată că flavonoidele din spanac pot stimula funcțiile creierului, îmbunătăți vederea și ajuta în lupta contra unor tipuri de cancer.