Image 1
Image 2
Tartă cu broccoli
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Tartă cu broccoli
Tartă cu broccoli

Ingrediente:

130 de grame de brânză de vaci
5 linguri de ulei
un ou

250 grame de făină
sare
o jumătate de lingură de praf de copt
250 de grame de broccoli
100 grame de bacon feliat
250 grame roşii cherry
un ou
un gălbenuş
100 de grame de caşcaval
250 de mililitri de smântână
sare
piper

    Mod de preparare:

Este o reţetă care se prepară într-un timp relativ mare, adică 40-45 de minute, dar care este uşor e făcut. Ingredientele enumerate mai sus vă vor fi suficiente pentru patru porţii.

Pentru început, ne vom ocupa de prepararea aluatului. Brânza de vaci se amestecă cu ulei, sare şi ou. Apoi, se pune praful de copt şi se frământă. Timp de trei zeci de minute, aluatul va sta la frigider.

În acest timp, se ia o formă şi se tapează cu făină. După ce au trecut cele 30 de minute, se face o foaie de aluat şi se întinde în formă. Marginea se ridică, iar blatul se înţeapă cu furculiţa de mai multe ori.

Pentru pregătirea umpluturii, începeţi prin a spăla broccoli. Apoi, se taie cotoarele şi se separă buchetele, după care se feliază.

Puneţi apă la fiert şi când apa dă în clocot, lăsaţi feliile de broccoli să fiarbă timp de 4 minute. Apoi, treceţi-le sub jetul de apă rece şi se pun în strecurătoare.

Cuptorul trebuie încins la tempetura de 180 de grade. Legumele şi baconul se aşează uniform pe blat. Într-un castronaş se bate oul cu gălbenuş, caşcaval, smântână, sare şi piper. Amestecul se toară peste legume şi tarta se ţine la cuptor 45 de minute.

De ce să consumăm broccoli?

Broccoli este un aliment excelent. Proprietăţile terapeutice sunt cunoscute de milenii. În primul rând, are proprietăţi anticancerigene. Mai nou, s-a constatat că protejează plămânii împotriva toxinelor.

Cercetătorii americani au plasat boccoli pe locul 1 într-un top al celor mai sănătoase 100 de alimente pe care trebuie să le consumăm.

Potrivit nutriţioniştilor, consumul acestei legume este benefic şi în cazul fumătorilor, sau persoanelor expuse la fumul de ţigară şi poluare.

Broccoli conţine: fosfor, calciu, fier, potasiu, vitaminele A şi C, fibre celulozice şi au un număr redus de calorii.

Această legumă mai are multe alte beneficii, însă pentru a i le păstra, trebuie să avem mare grijă cum le gătim. Cea mai bună metodă prin care se poate găti broccoli este la vapori de apă sau prin fierbere. Gătit la cuptorul cu microunde, îşi va pierde toată valoarea nutritivă.  Se poate consuma alături de diferite alimente, dar şi acestea gătite într-un mod cât mai natural.

S-aveţi poftă mare!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS RETETE MEXICANE

Mâncare de fasole cu chili

Ești în pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Chili con carne, rețetă mexicană cu carne de vită tocată, fasole roșie și mirodenii. Este un preparat foarte popular în bucătăria mexicană, picant, plin de gust și cu ingrediente accesibile oricui. Acest preparat devine popular în secolul XIX, în San Antonio (Texas), datorită vânzătorilor ambulanți de origine mexicană. Cum se face rețeta de mâncare mexicană chili con carne.

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

APERITIVE

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

Această salată mexicană cu porumb prăjit reprezintă un carnaval de texturi și arome, combinând dulceața porumbului cu crocanța sa unică prăjită. Un deliciu culinar care te va surprinde plăcut la fiecare înghițitură.