Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţide noua grilă de salarizare.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă sau dispariţie. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Mureşan. 05.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Dudaş. Titlul emisiunii: Cultura de căpşuni. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţi de noua grilă de salarizare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.20 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Adriana Laszlo. Titlul emisiunii:Cum înţelegem plânsul copiiilor? 10.00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlulemisiunii: Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 ]n slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă,invitat:Sedonia Lăţea.Titlul emisiuni: Despre diete,vitamine la început de primăvară. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.25 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Maria Tripon. 17.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Cultură 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 23.30 Ştiri

Târgul de Crăciun la Şcoala Gimnazială „Bălcescu-Petofi”

Scris de Vasile Nechita, 22 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

DIGITAL CAMERA

Joi, 21 decembrie 2017, magia sărbătorilor de iarnă au trăit-o toţi cei care au participat la ”Târgul de Crăciun”, organizat la Şcoala Gimnazială „Bălcescu-Petofi” de Asociaţia de părinţi, Consiliul elevilor, cadrele didactice şi direcţiunea şcolii.


În cadrul târgului s-a desfăşurat Proiectul Naţional de Voluntariat „Petale-n vânt”, proiect la care participă preşcolari, şcolari şi cadre didactice din 17 judeţe. Scopul proiectului este sprijinirea financiară a unor copii care fac parte din categorii sociale defavorizate. Suma strânsă în cadrul Târgului de Crăciun va fi direcţionată către Asociaţia „Inimioare fericite” şi către alte asociaţii caritabile din judeţ.

Standuri de produse

Târgul de Crăciun a debutat cu amenajarea standurilor cu produse hand-made care , ulterior, au fost apreciate de un juriu format din cei doi preşedinţi ai Comitetului de părinţi, Crasnai Cristian şi Erdei Gyula, director adjunct – Dolhai Gyongyi, profesoara Demeter Cristina şi Ligner Maria – membru în Consiliul elevilor. Porţile şcolii s-au deschis pentru toţi cei care au dorit să cumpere produsele realizate de elevi: părinţi, bunici, colegi. La finalul jurizării, cele mai spectaculoase şi creative standuri au fost premiate.

Spectacol de colinde

În paralel cu această activitate, s-a desfăşurat un spectacol de colinde la care au participat toţi elevii claselor primare, coordonaţi de profesorii pentru învăţământul primar şi corul şcolii, coordonat de profesoara Inovan Bertok Renata. Tradiţiile şi obiceiurile străvechi au fost reînviate prin două scenete susţinute de elevii claselor a VIII-a B şi a VIII-a D sub îndrumarea profesorilor Ciuban Daniela, Demeter Kristina şi Sebesi Ibolya.

Acţiuni de voluntariat

De altfel, luna decembrie a fost una specială, o lună în care voluntarii SNAC din cadrul şcolii au dăruit din inimă. Marţi, 19 decembrie, voluntarii din clasele a VI-a A şi a VIII-a C, coordonaţi de profesoarele Domuţa Angela şi Mic Oprea Daniela au oferit o masă caldă beneficiarilor de la Asociaţia „Acoperământul Maicii Domnului”. În cadrul campaniei „Săptămâna inimilor darnice”, alţi voluntari, coordonaţi de profesoara Tuns Roxana, au strâns o cantitate mare de dulciuri şi haine pe care le-au donat copiilor nevoiaşi din şcoală, dar şi beneficiarilor din casele de copii partenere în proiectul SNAC.
Nu a fost neglijată nici partea artistică. Şi pe acest plan s-au desfăşurat activităţi deosebite. Elevii clasei a III-a B, îndrumaţi de profesoara Mărginean Alina, au adus în faţa colegilor şi a părinţilor jocul şi cântecul popular în cadrul unei şezători. Cultivarea lecturii a fost un alt obiectiv pe care bibliotecara şcolii, Şuta Crina, l-a realizat la clasa a V-a în cadrul proiectului „Iarna pe uliţă”.
Informaţiile ne-au fost comunicate de profesoara Angela Domuţa.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.