Program ITV: 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenoarea Ilona Ilyes - Prima Gym 08.00 Audienţe în direct cu Sergiu Podină, invitaţi Silviu Zetea, Mark Nagy Ianos, Marita Cristian titlul emisiunii: Ariile protejate, o problemă pentru proprietarii de terenuri? 08.58 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Caii de rasă, o pasiune costisitoare 09.48 Mersul economiei, cu Mihai Ghencean, invitat Cornel Mureşan, titlul emisiunii: Va determina noul Cod Fiscal creşterea investiţiilor? 10.35 Info Magazin cu Adriana Tivadar, invitat: Horia Fedorca, titlul emisiunii: Obiceiuri şi tradiţii de 1 Martie 11.21 Teleshopping 11.36 Agenda Publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Ciocan şi Valeriu Bancea, titlul emisiunii: Alexandra Hertanu, sora premierului Victor Ponta, audiată azi la DNA Ploieşti în dosarul soţului 13.00 Ştiri 13.38 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi Iulian Budău şi Tiberiu Vălean, titlul emisiunii: Postul, sănătate pentru trup şi suflet 14.35 Teleshopping 14.50 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi designerul Cosmin Mureşan şi Sebastian David 15.57 În Slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu şi Stela Cădar, titlul emisiunii: Silaghi Sergiu - raport la 985 de zile 17.00 Info Magazin cu Adriana Tivadar 18.30 Audienţe în direct cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar 21.30 Ne cheamă natura, cu Ioana Zaharia, invitat dr. Liana Strîmb

Ţăranii îşi scot vitele la vânzare din lipsa furajelor

Scris de Ioan Aniţaş, 07 ianuarie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Zeci de fermieri au scos animale de vanzare la targul din  Valea Vinului

Zeci de fermieri au scos animale de vanzare la targul din Valea Vinului

La târgul din Valea Vinului preţurile vacilor au fost cuprinse între 2.000 şi 4.200 de lei

Primul târg mare de ţară din acest an din zona Codru a avut loc sâmbătă, 5 ianuarie, la Valea Vinului. Contrar aşteptărilor, numeroşi crescători de bovine, dar şi cupeţi au scos la vânzare vaci şi viţei. Preţurile vacilor au oscilat între 2.000 şi 4.200 de lei bucata.

Vremea rece de sâmbătă nu i-a împiedicat pe locuitorii din Codru să iasă la târgul de la Valea Vinului. Unii cetăţeni au ieşit pentru a studia piaţa, iar alţii pentru a vinde excedentul de animale.

Cupeţii au controlat preţurile la viţei şi tineret bovin

Unii crescători de bovine, care au dorit să rămână anonimi au spus că mai este mult până la primăvară, iar rezerva de furaje pe care o au este limitată. Nu-şi pot permite să scoată în primăvară toate cornutele deţinute în gospodărie. De panică sunt cuprinşi şi o serie de cupeţi care au cam rămas cu viţeii pe „stoc”. Viţeii cumpăraţi în ultima parte a anului 2013 au nevoie de mâncare, în vreme ce nu prea au căutare acum, pe vreme de iarnă.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu
Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.