Program ITV: 06:30 – Fitness, cu Arnold Anzik; 07:00 – La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Adriana Laszlo, titlu: Eşti o femeie puternică?; 07:30 – Fitness, cu Ilona Ilyes; 08:07 – Spiriduş Ghiduş; 09:56 - Educaţie, cu Vasile Nechita, invitaţi Marius Horşia şi Ovidiu Pop, titlu: Petru Bran, primul profesor de limba română; 10:49 - Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Budău, titlu: Experienţe, meditaţii, rugăciuni ascultate; 11:23 – Teleshopping; 11:41 - Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlu: Crescătorii de vaci nu-şi pot valorifica producţia; 12:47 - Mersul economiei, cu Mihai Ghencean, invitat Octavian Petric, titlu: Va duce noul Cod Fiscal la creşterea nivelului de trai?; 13:50 – Teleshopping; 14:05 - În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu şi Stela Cădar, titlu: Tiberiu Gunthner – raport la 7.300 de zile; 15:16 - Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlu: Protejarea factorilor de mediu în Germania; 15:51 – Zone folcorice, cu Ioana Vladimirescu; 17:12 - Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marta Bzduch, titlu: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea; 17:45 –Info studio, limba maghiară, cu Eva Laczko, invitaţi Szucs Ritta şi Huszti Monika, titlu: Katosztrofavedelmi felheszules a karitativ szervezeteknel

Ţăranii îşi scot vitele la vânzare din lipsa furajelor

Scris de Ioan Aniţaş, 07 ianuarie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Zeci de fermieri au scos animale de vanzare la targul din  Valea Vinului

Zeci de fermieri au scos animale de vanzare la targul din Valea Vinului

La târgul din Valea Vinului preţurile vacilor au fost cuprinse între 2.000 şi 4.200 de lei

Primul târg mare de ţară din acest an din zona Codru a avut loc sâmbătă, 5 ianuarie, la Valea Vinului. Contrar aşteptărilor, numeroşi crescători de bovine, dar şi cupeţi au scos la vânzare vaci şi viţei. Preţurile vacilor au oscilat între 2.000 şi 4.200 de lei bucata.

Vremea rece de sâmbătă nu i-a împiedicat pe locuitorii din Codru să iasă la târgul de la Valea Vinului. Unii cetăţeni au ieşit pentru a studia piaţa, iar alţii pentru a vinde excedentul de animale.

Cupeţii au controlat preţurile la viţei şi tineret bovin

Unii crescători de bovine, care au dorit să rămână anonimi au spus că mai este mult până la primăvară, iar rezerva de furaje pe care o au este limitată. Nu-şi pot permite să scoată în primăvară toate cornutele deţinute în gospodărie. De panică sunt cuprinşi şi o serie de cupeţi care au cam rămas cu viţeii pe „stoc”. Viţeii cumpăraţi în ultima parte a anului 2013 au nevoie de mâncare, în vreme ce nu prea au căutare acum, pe vreme de iarnă.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu
Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.