27.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 04.00 Descendenţii familiei Karolyi la Carei 05.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 05.30 Cultură 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Petrică Mureşan. 10.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiunii: Ştim să protejăm mediul? 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă, invitat: pr. Tiberiu Vălean. 17.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Tânărul maestru Andrei Feher i-a cucerit joi pe sătmăreni

Scris de Vasile Andreica, 12 iunie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Andrei Feher în concert

Andrei Feher în concert

Aşteptat cu mare interes, concertul de joi al Filarmonicii dirijat de sătmăreanul Andrei Feher, un tânăr maestru în ascensiune pe scena mondială, nu a dezamăgit numeroşii spectatori prezenţi în sală.

Abordând un program dificil, cu lucrări care nu se cântă foarte des la noi, dirijorul a impresionat prin precizie şi amploarea gesturilor, prin dinamica avântată şi entuziasmul său tineresc, amintind de dirijori în vogă la nivel internaţional (unul care ne-a venit în minte a fost Gustavo Dudamel). A început programul cu Uvertura „Genoveva” de Schumann, o partitură provocatoare mai ales prin echilibrul fin pe care îl cere între compartimentele orchestrei şi care ar fi sunat şi mai impunător, cu armoniile ei dense, cu un ansamblu de mai mari proporţii, aşa cum Andrei Feher dirijează în Canada şi, mai nou, la Paris, unde va fi dirijorul asistent al lui Fabien Gabel din toamna acestui an.

A urmat Concertul pentru clarinet de Mozart, cântat curat şi sensibil de tânăra canadiană Genevieve Rivard, proaspăt absolventă la Manhattan School of Music, o interpretare în care tempii alerţi impuşi de dirijor au ţinut în priză, atenţi, muzicienii din orchestră, dar şi spectatorii, care au aplaudat călduros la final. Partea a doua a fost consacrată Simfoniei „Reforma” de Mendelssohn, o lucrare energică şi frumos construită, fără a fi o capodoperă (materialul tematic s-ar fi pretat mai degrabă la o uvertură festivă, cum a procedat ceva mai târziu Ceaikovski în „Uvertura 1812”). A fost un tur de forţă al orchestrei şi dirijorului ei, bine condus şi executat.

Sătmărenii prezenţi la Filarmonică au avut ocazia să guste ceva din felul în care se face muzică la nivel înalt în 2015. Îi dorim lui Andrei mult succes în cariera sa excelent începută şi sperăm să-l revedem, din când în când, la pupitrul orchestrei locale, deşi sunt şanse mai mari să-l urmărim în curând în festivaluri europene prestigioase.

Abonează-te acum Online!
  1. Simon Crina a spus: 12 iunie 2015, ora 13:48

    Felicitari Andrei! Ai fost la inaltime! Plin de entuziasm, ai condus orchestra cu mult profesionalism. Pregatirea de inalta clasa si pasiunea pentru ceea ce faci isi spune cuvantul. Felicitari si parintilor tai care ti-au deschis drumul spre acest frumos taram al muzicii clasice si te-au sustinut si te sustin in continuare. Te mai asteptam la Satu Mare.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.