Image 1
Image 2

Tăiței cu varză proaspătă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g de tăiței de casă (preferabil pătrățele), o căpățână mai mică de varză proaspătă, circa 5-600 g (sau eventual 500 g de varză măruntă murată), ulei, sare, piper.

Mod de preparare:

Varza se curăță și se răzuiește. Se pune peste ea sare și se lasă să stea așa circa 30 minute, după care se stoarce și cu puțin ulei se călește. Tăițeii se fierb și se strecoară, apoi se amestecă cu varza călită și se condimentează cu piper. În loc de varză proaspătă se poate folosi și varză murată, dar aceasta se spală înainte de călire. Se poate consuma ca garnitură la cărnuri prăjite, sau ca fel principal de sine stătător. Se poate servi cu adaos de smântână, ketchup, sau diverse alte sosuri: de maioneză, de usturoi, sau cu uleiuri aromate cu diferite condimente.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Mucenici Moldovenești cu miere și nucă: O tradiție de 9 Martie

DESERT

Mucenici Moldovenești cu miere și nucă: O tradiție de 9 Martie

În pragul sărbătorii creștine a celor 40 de Mucenici, marcăm începutul unui nou an agricol cu o rețetă tradițională plină de aromă și dulceață: Mucenici moldovenești cu miere și nucă. Această delicatesă, simplă și reconfortantă, reprezintă un mod dulce de a onora această zi specială.

Salată de fasole cu piept de pui

Salata modernă cu piept de pui afumat combină fasolea, ceapa verde, roșiile cherry și alunele, servită cu un sos vinegret aromatizat cu zeamă de lămâie și grapefruit, reprezentând o reinterpretare inovatoare a clasicelor salate de fasole.