Image 1
Image 2

RETETA DE POST

Laște cu varză proaspătă, ca in Ardeal

Aceste paste de casă cu varză călită sunt specifice perioadei de post, la noi, în Ardeal. Îmi amintesc că bunica mea pregătea acest fel de mâncare miercurea sau vinerea și niciodată nu simțeam lipsa cărnii, pentru că îmi plăcea foarte mult. E o rețetă foarte simplă, se poate face atât cu paste de casă, dar și cu paste din comerț. Dacă folosiți paste din comerț, este important să verificați lista de ingrediente, să nu conțină ou. Firește, asta contează doar dacă vă interesează ca rețeta să rămână una de post.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g de paste (preferabil de casa), o căpățână mai mică de varză (circa 5-600 g), ulei, sare, piper, dacă vă place puteți folosi și verdeață tocată pentru presărat (opțional)

Mod de preparare:

Varza se curăță și se răzuiește. Se pune peste ea sare și se lasă să stea așa circa 30 minute, după care se stoarce bine de zeamă și cu puțin ulei se călește, până când se face sticloasă. Laștele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj și se strecoară, apoi se amestecă cu varza călită și se condimentează cu piper. Cantitatea de varză călită folosită se poate adapta conform gusturilor fiecăruia. Servim laștele fierbinți și ne bucurăm de ele, mirându-ne cum de un preparat atât de simplu reușește să fie, în același timp, atât de gustos.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

FAST FOOD

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

Aceste mini pizza cu ciuperci și roșii sunt alegerea perfectă pentru orice ocazie, oferind un gust delicios atât servite calde, cât și reci. Ideale pentru petreceri în aer liber sau ca aperitive de vară, ele vor fi cu siguranță pe placul tuturor.