20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Tăierile de primăvară la viţa de vie nobilă, prezentate în emisiune la Informaţia TV

Scris de Ioan Aniţaş, 24 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Primăvara, pe lângă „reînvierea” naturii, aduce fermierilor un plus de activităţi de sezon, indiferent de domeniul agricol în care activează. Unul dintre domeniile de interes este viticultura. Lucrările de primăvară urgente sunt în acest moment tăierile la viţa de vie nobilă.

Cu siguranţă vor fi persoane care vor spune că este deja târziu a tăia la sfârşit de martie via, aceasta fiind deja în vegetaţie, plânge. Cunoscătorii în materie susţin contrariul. Plânsul viei imediat după tăiere nu înseamnă implicit şi perderi de producţie, ci eliberarea surplusului de sevă acumulată. Aceasta poate fi reglată mai ales prin modalitatea de tăiere. Podgoreanul, prin tăieri, la modul teoretic, dacă nu intervin factori perturbatori, poate influenţa calitatea şi cantitatea vinului care ar urma să se obţină în toamnă, la recoltatul strugurilor.

Detalii privind modul în care este recomandată tăierea la soiurile de viţă de vie nobilă, puteţi afla urmărind sâmbătă, 25 martie, la postul de televiziune Informaţia TV, începând cu ora 20 şi dumincă în reluare în jurul orei 8, emisiunea „Viaţa la ţară”, cu Ioan Aniţaş.

Gazda emisiunii este Cristian Jugrestean, din Carei, un tânăr pasionat de viticultură, deţinător a numeroase premii pentru vinurile pe care le produce. Mulţi dintre dumneavoastră îl cunoaşteţi ca membru al unor jurii ale concursurilor locale de vinuri nobile din judeţ, dar şi din afara lui.

Ioan C.A.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.