Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare)01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 03.50 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.45 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Popan. Titlul emisiunii: Carnea de struţ. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.15 La psiholog, Ioana Vladimirescu,invitat: Adriana Laszlo.Titlul emisiuni: Obiceiurile fericirii. 10.50 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.40 Teleshopping 12.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii:Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit. 15.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.45 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.35 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Universal Band. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat- Sebi Borlaştean. 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

Tăierile de primăvară la viţa de vie nobilă, prezentate în emisiune la Informaţia TV

Scris de Ioan Aniţaş, 24 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Primăvara, pe lângă „reînvierea” naturii, aduce fermierilor un plus de activităţi de sezon, indiferent de domeniul agricol în care activează. Unul dintre domeniile de interes este viticultura. Lucrările de primăvară urgente sunt în acest moment tăierile la viţa de vie nobilă.

Cu siguranţă vor fi persoane care vor spune că este deja târziu a tăia la sfârşit de martie via, aceasta fiind deja în vegetaţie, plânge. Cunoscătorii în materie susţin contrariul. Plânsul viei imediat după tăiere nu înseamnă implicit şi perderi de producţie, ci eliberarea surplusului de sevă acumulată. Aceasta poate fi reglată mai ales prin modalitatea de tăiere. Podgoreanul, prin tăieri, la modul teoretic, dacă nu intervin factori perturbatori, poate influenţa calitatea şi cantitatea vinului care ar urma să se obţină în toamnă, la recoltatul strugurilor.

Detalii privind modul în care este recomandată tăierea la soiurile de viţă de vie nobilă, puteţi afla urmărind sâmbătă, 25 martie, la postul de televiziune Informaţia TV, începând cu ora 20 şi dumincă în reluare în jurul orei 8, emisiunea „Viaţa la ţară”, cu Ioan Aniţaş.

Gazda emisiunii este Cristian Jugrestean, din Carei, un tânăr pasionat de viticultură, deţinător a numeroase premii pentru vinurile pe care le produce. Mulţi dintre dumneavoastră îl cunoaşteţi ca membru al unor jurii ale concursurilor locale de vinuri nobile din judeţ, dar şi din afara lui.

Ioan C.A.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.