Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Mariana Dragoş, Ramona Paşca, Ovidiu Fărcaş, titlul emisiunii: În dar de Crăciun, facem gesturi mici pentru bucurii mari (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş, Claudiu Ţinca, titlul emisiunii: Scandal după scandal în parlament (reluare) 02.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 03.42 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.53 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Traian Ciudaş, titlul emisiunii: Bârsăul se dezvoltă şi pe banii localnicilor 05.50 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Vasile Blaga, titlul emisiunii: De ce este importantă consultaţia preventivă? 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Mariana Dragoş, Ramona Paşca, Ovidiu Fărcaş, titlul emisiunii: În dar de Crăciun, facem gesturi mici pentru bucurii mari (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.35 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia- Metaloglobus Bucureşti 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş, Claudiu Ţinca, titlul emisiunii: Scandal după scandal în parlament (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi Viorel Câmpean, Alin Pop, titlul emisiunii: Competiţia carte internet 14.10 Teleshopping 14.27 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Rostul postului în resprectarea poruncilor dumnezeieşti 15.35 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Traian Ciudaş, titlul emisiunii: Bârsăul se dezvoltă şi pe banii localnicilor 16.37 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 17.40 Panormaric sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Ştefan Szilagyi, titlul emisiunii: Fotbalul sătmărean la finalul sezonului de toamnă 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă 22.30 Colaj de colinde 23.30 Ştiri

Tăierile de pădure sunt monitorizate prin satelit – emisiune la ITV

Scris de Ioan Aniţaş, 01 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Cionca-Garda Forestiera

Cionca-Garda Forestiera

Până la sfârşitul anilor ’90, se auzea spunându-se că „pădurea este un bun al întregului popor”. Aplicarea legilor proprietăţii funciare au schimbat datele problemei. Pădurile au fost restituite foştilor proprietari sau urmaşilor acestora, iar o parte au rămas ale statului. Schimbarea formei de proprietate a stârnit pasiuni. Mai toţi proprietarii de păduri şi-au imaginat că pot valorifica lemne în folos propriu, indiferent de cantitate.

A fost doar o dorinţă. Legislaţia a stabilit cu exactitate modalitatea de valorificare, lucru ce i-a supărat pe mulţi. N-au fost puţine tăierile ilegale, alături de punerea în valoare a unor parchete cu respectare legilor. Furtul de lemne a devenit de notorietate în unele zone din ţară. Se pare că la noi în judeţ lucrurile au fost ţinute sub control, fiind semnalate unele tăieri ilegale, dar de către proprietari.

Pentru a putea monitoriza tăierile legale şi/sau ilegale de păduri, a fost concepută şi implementată o aplicaţie denumită generic „inspectorul pădurii”. Aceasta oferă informaţii utile mai ales celor ce monitorizează tăierile, dând alarmă dacă se taie lemne de pe o suprafaţă mai mare de 10 metri pătraţi.

Detalii privind această aplicaţie, informaţii privind paza pădurilor, subvenţionarea costurilor ce privesc paza şi multe altele puteţi afla urmărind sâmbătă, 1 iulie, începând cu ora 20 şi duminică dimineaţă, în jurul orei 8, pe postul de televiziune Informaţia TV, emisiunea „Viaţa la ţară” cu Ioan Aniţaş.

 

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.