Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 02.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 03.32 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 04.34 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Căpşunul, o cultură rentabilă 05.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Adriana Hagău, titlul emisiunii: Antibioticele, între uz şi abuz 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.33 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Emilia Enătescu 10.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Ioan Man, titlul emisiunii: Cât de ameninţată este biodiversitatea? 11.16 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 14.25 Teleshopping 14.41 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa, întâlnirea cu Dumnezeu la cel mai înalt nivel 15.38 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Seminţele de calitate asigură succesul în agriculturăn 17.53 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, ttlul emisiunii: Copiii şi fricile lor 23.30 Ştiri

Tăierile de pădure sunt monitorizate prin satelit – emisiune la ITV

Scris de Ioan Aniţaş, 01 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Cionca-Garda Forestiera

Cionca-Garda Forestiera

Până la sfârşitul anilor ’90, se auzea spunându-se că „pădurea este un bun al întregului popor”. Aplicarea legilor proprietăţii funciare au schimbat datele problemei. Pădurile au fost restituite foştilor proprietari sau urmaşilor acestora, iar o parte au rămas ale statului. Schimbarea formei de proprietate a stârnit pasiuni. Mai toţi proprietarii de păduri şi-au imaginat că pot valorifica lemne în folos propriu, indiferent de cantitate.

A fost doar o dorinţă. Legislaţia a stabilit cu exactitate modalitatea de valorificare, lucru ce i-a supărat pe mulţi. N-au fost puţine tăierile ilegale, alături de punerea în valoare a unor parchete cu respectare legilor. Furtul de lemne a devenit de notorietate în unele zone din ţară. Se pare că la noi în judeţ lucrurile au fost ţinute sub control, fiind semnalate unele tăieri ilegale, dar de către proprietari.

Pentru a putea monitoriza tăierile legale şi/sau ilegale de păduri, a fost concepută şi implementată o aplicaţie denumită generic „inspectorul pădurii”. Aceasta oferă informaţii utile mai ales celor ce monitorizează tăierile, dând alarmă dacă se taie lemne de pe o suprafaţă mai mare de 10 metri pătraţi.

Detalii privind această aplicaţie, informaţii privind paza pădurilor, subvenţionarea costurilor ce privesc paza şi multe altele puteţi afla urmărind sâmbătă, 1 iulie, începând cu ora 20 şi duminică dimineaţă, în jurul orei 8, pe postul de televiziune Informaţia TV, emisiunea „Viaţa la ţară” cu Ioan Aniţaş.

 

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.