Image 1
Image 2

Tabloul lui Picasso adjudecat recent contra sumei de 115 milioane de dolari va fi împrumutat către Musée d’Orsay

„La fillette à la corbeille fleurie"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
„La fillette à la corbeille fleurie"
„La fillette à la corbeille fleurie”

Tabloul „La fillette à la corbeille fleurie” (1905), semnat de Pablo Picasso, care a fost adjudecat recent contra sumei de 115 milioane de dolari, va fi împrumutat Musée d’Orsay din Paris pentru o expoziţie care va fi deschisă în luna septembrie.

Informaţia a fost confirmată sâmbătă de un purtător de cuvânt al muzeului pentru New York Times.

Lucrarea de artă a fost cumpărată marţi, potrivit mai multor surse citate de publicaţie, de familia de colecţionari şi dealeri de artă Nahmand, din care face parte şi Helly Nahmad, proprietar al unei galerii de artă din New York.

Expoziţia „Picasso: Blue and Rose” care va fi deschisă la Musée d’Orsay este organizată în colaborare cu Muzeul Picasso din Paris şi se va concentra pe creaţia artistului din perioada 1900 – 1906. Ea va fi deschisă între 18 septembrie 2018 şi 6 ianuarie 2019.

Apoi expoziţia va fi mutată la Beyeler Foundation, în apropiere de Basel, unde va putea fi vizitată între 3 februarie şi 26 mai 2019. Nu este cunoscut dacă tabloul „La fillette à la corbeille fleurie” va fi dus în Elveţia.

Tabloul a fost parte din colecţia Rockefeller care a fost licitată la casa Christie’s săptămâna aceasta şi care a strâns 832 de milioane de dolari.

Până în prezent, patru tablouri ale lui Picasso (1881 – 1973) au fost vândute pentru mai mult de 100 de milioane de dolari fiecare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

PATRIMONIUL CINEMATOGRAFIEI ROMÂNEȘTI

Cinematografia românească are în palmares o colecție atractivă de filme istorice

Vizionarea acestor producții poate fi și o analiză interesantă a scenariilor filmelor în raport cu adevărurile istorice. Acest aspect a fost deseori dezbătut de istoricii români. Unele dintre filmele istorice apărute înainte de Revoluție au avut scenarii care s-au abătut de la faptele reale. Din considerente care țineau de politica vremii sau pentru a mulțumi publicul care are în permanență nevoie de eroi.