Tabăra "Hristos în mijlocul nostru" a strâns din nou o participare numeroasă | Informaţia Zilei

Tabăra “Hristos în mijlocul nostru” a strâns din nou o participare numeroasă

Scris de Mihaela Ghiţă, 16 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Tinerii şi-au descoperit abilităţi şi talente pe care apoi şi le vor dezvolta

Zeci de copii au participat în perioada 8-14 iulie 2019 la tabăra “Hristos în mijlocul nostru” de la Schitul Sfântul Arhidiacon Ştefan, Luna Şes. Evenimentul a ajuns la ediţia a VII-a şi a fost organizat cu binecuvântarea Preasfinţitului părinte Iustin, episcopul Maramureşului şi Sătmarului.

În decursul acestor zile, au fost derulate două serii ale taberei, cea de-a doua fiind prevăzută pentru perioada 12-14 iulie.

Într-un cadru natural mirific, cu îndrumători şi voluntari dedicaţi trup şi suflet, copiii au redescoperit frumuseţea satului de odinioară, au participat la multiple activităţi interactive, toate la un loc contribuind la formarea unor principii moral creştine, la descoperirea valorilor consacrate şi fundamentale ale vieţii.
În acelaşi timp, tinerii şi-au descoperit abilităţi şi talente pe care mai apoi vor avea ocazia să şi le dezvolte.

Departe de zgomotul urban şi zbârnâitul telefoanelor, copiii au constatat că pot să ţină în mână la fel de bine ciocanul sau pensula, să construiască o căsuţă din lemn pentru micile vietăţi, să picteze o icoană, să-şi asculte în linişte bătăile inimii şi gândurile, să se roage şi să mediteze.

Tabăra le-a dat şansa să socializeze, să cunoască spiritul de echipă şi să dezvolte o comunicare eficientă.
După cum am aflat de la părintele protopop de Oaş, Marcel Malanca, tabăra s-a derulat sub coordonarea pr. Robaş Nicolae, responsabil de catehizare, sus asistenţa Protopopiatului Oaş şi ATOPO, în colaborare cu preoţi şi profesori voluntari.

Prima grupă a fost alcătuită din elevi din clasele gimnaziale şi s-a derulat în intervalul 8-10 iulie, având ca temă: „Satul meu, icoană sfântă”.

Organizatorii au ţinut să mulţumească tuturor celor care s-au implicat în buna desfăşurare a activităţilor, profesorilor, tinerilor voluntari, credincioşilor şi binefăcătorilor, reprezentanţilor Crucii Roşii, Primăriei oraşului Negreşti-Oaş şi sponsorilor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517