Image 1
Image 2

Sute de specii de cactuşi, expuse la Muzeul Judeţean Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sătmăîrenii pot afla mai multe despre speciile de cactusi, dar şi despre cum se îngrijesc plantele suculente
Sătmărenii pot afla mai multe despre speciile de cactusi, dar şi despre cum se îngrijesc plantele suculente

Colecţionarii de cactuşi îi invită pe sătmăreni să afle mai multe despre speciile de cactuşi, dar şi despre cum se îngrijesc plantele suculente, începând de ieri în holul Muzeului Judeţean unde a fost deschsiă o nouă expoziţie în care pot fi admirate peste 260 de exemplare.

Unul dintre ei cei mai cunoscuţi expozanţi este chiar preşedintele Asociaţiei Colecţionarilor de Cactuşi “Aztekium”, Mircea Savu care este pasionat de o viaţă de plantele spinoase care au reuşit de-a lungul timpului să atragă simpatia sătmărenilor. “Am ajuns să îmi fac o seră prin 1978 şi de atunci numărul exemplarelor a crescut a trebuit chiar să modific sera, să o măresc. Cactusul pe lângă că este frumos nu este pretenţios, se dezvoltă în condiţii vitrege, practic în orice condiţii l-ai ţine el încearcă să trăiască şi să demonstreze contrariul, cred că asta îmi place cel mai mult la cactuşi. Am adus în cadrul acestei expoziţii vreo 30 de exemplare, dintre care unele colorate. Am cumpărat exemplarele de peste hotare, din ţări precum Ungaria, Austria, Cehia, Insulele Canare şi pot să spun că este o pasiune destul de costisitoare“, a spus Mircea Savu.

Pasiuni care se susţin şi se completează reciproc

Şi pentru că oamenii pasionaţi se cunosc şi se sprijină reciproc în cadrul expoziţiei găzduite de Muzeul Judeţean Satu Mare, filatelistul Loricz Tiberiu a venit şi el cu câteva suprize pentru vizitatorii, fiind expuse pe un panou timbre cu tematică florală, dintre care câteva care evienţiază frumuseţea cactuşilor înfloriţi.

Expoziţiile, ca acţiuni de manifestare a scopului asociaţiei, au devenit tradiţionale, atrăgând an de an tot mai multi vizitatori şi participanţii. Plantele expuse provin din colecţiile membrilor şi a unor colecţii oficiale.Cu ocazia acestor expoziţii se organizează ieşiri în aer liber, care contribuie la dezvoltarea, întărirea legăturilor dintre colecţionari, dar şi promovarea acestor plante care au reusit de-a lungul timpul să atragă simpatia a milioane de persoane din întrega lume care au acasă cel puţin câteva exemplare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with